Το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο στον Βόλο – Πήλιο – Μετέωρα

Στο πλαίσιο των πολυήμερων εκδρομών πραγματοποιήθηκε η τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της Α΄, Β΄ και Γ΄ Λυκείου από 07/4/2022 μέχρι 10/4/2022.

Πριν από την αναχώρηση πραγματοποιήθηκε ο προβλεπόμενος έλεγχος του λεωφορείου από την Τροχαία Σερρών και τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που προβλέπονται για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών αλλά τηρήθηκε επίσης και το ισχύων υγειονομικό πρωτόκολλο με τη διεξαγωγή Rapid-Test πριν την επιβίβασή τους στο λεωφορείο. Το πρόγραμμα της εκδρομής, το οποίο είχε υποβληθεί και εγκριθεί από τους γονείς και κηδεμόνες, τηρήθηκε στο έπακρο με την απόλυτη συνεργασία των συμμετεχόντων. Οι μαθητές, ήταν κόσμιοι σε όλη την διάρκεια της εκδρομής και παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις ξεναγήσεις στον αρχαιολογικό χώρο του Δίον, στο μουσείο πλίνθο-κεραμοποιίας Τσαλαπάτα, στο γραφικό Πήλιο (Πορταριά και Μακρινίτσα) και στο Μοναστήρι Μεγάλων Μετεώρων στην Καλαμπάκα και την πόλη των Τρικάλων. Συμμετείχαν ενεργά με ερωτήσεις στις ενημερώσεις που πραγματοποιήθηκαν από την υπεύθυνη ξεναγό και εντυπωσιάστηκαν από τους χώρους που επισκέφθηκαν.

Αξιολογώντας συνολικά την εκδρομή θα την χαρακτηρίζαμε ως επιτυχημένη αφού κάλυψε τους στόχους για τους οποίους πραγματοποιήθηκε. Οι μαθητές γνώρισαν όχι μόνο κάποιες από τις φυσικές ομορφιές του Βόλου, του Πηλίου, των Μετεώρων, των Τρικάλων και της Λάρισας που επισκέφθηκαν αλλά παρατήρησαν από κοντά και θαύμασαν τα υλικά, τα τεχνολογικά και καλλιτεχνικά επιτεύγματα των κατοίκων αυτών των τόπων από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας. Επίσης είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν, να αναπτύξουν τις φιλίες τους, να διασκεδάσουν και να συνειδητοποιήσουν την αξία της συνέπειας και της συνεργασίας στην πραγματοποίηση ομαδικών δραστηριοτήτων.