Το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο στην Καστοριά

Στο πλαίσιο των πολυήμερων εκδρομών πραγματοποιήθηκε η τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της β΄& γ΄ Γυμνασίου στην Καστοριά από 08/4/2022 μέχρι 10/4/2022.

Πριν από την αναχώρηση πραγματοποιήθηκε ο προβλεπόμενος έλεγχος του λεωφορείου από την Τροχαία Σερρών και τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που προβλέπονται για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών. Το πρόγραμμα της εκδρομής, το οποίο είχε υποβληθεί και εγκριθεί από τους γονείς και κηδεμόνες, τηρήθηκε στο έπακρο με την απόλυτη συνεργασία των συμμετεχόντων. Οι μαθητές, ήταν κόσμιοι σε όλη την διάρκεια της εκδρομής και παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις ξεναγήσεις στον Προϊστορικό Λιμναίο Οικισμό Δισπηλιού στην επίσκεψη στις Πρέσπες – Άγιος Αχίλλειος και στο γραφικό χωριό Ψαράδες, τον περίπατο στο Ντολτσό, την παλιά και γραφική συνοικία στη Καστοριά. Την τελευταία ημέρα επισκεφθήκαμε τους βασιλικούς τάφους στην Βεργίνα, καθώς επίσης και την πόλη της Βέροιας. Συμμετείχαν ενεργά με ερωτήσεις στις ενημερώσεις που πραγματοποιήθηκαν από την υπεύθυνη ξεναγό και εντυπωσιάστηκαν από τους χώρους που επισκέφθηκαν.

Αξιολογώντας συνολικά την εκδρομή θα την χαρακτηρίζαμε ως επιτυχημένη αφού κάλυψε τους στόχους για τους οποίους πραγματοποιήθηκε. Οι μαθητές γνώρισαν όχι μόνο κάποιες από τις φυσικές ομορφιές της Καστοριάς που επισκέφθηκαν αλλά παρατήρησαν από κοντά και θαύμασαν τα υλικά , τα τεχνολογικά και καλλιτεχνικά επιτεύγματα των κατοίκων αυτών των τόπων από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας. Επίσης είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν, να αναπτύξουν τις φιλίες τους, να διασκεδάσουν και να συνειδητοποιήσουν την αξία της συνέπειας και της συνεργασίας στην πραγματοποίηση ομαδικών δραστηριοτήτων.