Διδακτική Επίσκεψη στη λίμνη Κερκίνη

Στο πλαίσιο των σχολικών εκδρομών το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών πραγματοποίησε την Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022, διδακτική επίσκεψη για τους μαθητές του Γυμνασίου στον υγροβιότοπο της λίμνης Κερκίνη και στο φράγμα του Λιθότοπου.

Ο σκοπός της διδακτικής επίσκεψης ήταν εκπαιδευτικός και μορφωτικός στο πλαίσιο των μαθημάτων της βιολογίας και γεωγραφίας. Μέσω της επίσκεψης οι μαθητές μας έκαναν βαρκάδα, παρατήρησαν την ποικιλία των πουλιών που βρίσκουν καταφύγιο στις όχθες της λίμνης (Αργυροπελεκάνοι, Κορμοράνοι, Φλαμίνγκο, Πάπιες, κ.ά), ενημερώθηκαν για την χλωρίδα και πανίδα της περιοχής και ήρθαν σε επαφή με την πολιτισμική και φυσική κληρονομιά του τόπου μας. Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το φράγμα στο χωριό Λιθότοπος, το οποίο κατασκευάστηκε το 1932 και ελέγχει τη στάθμη της λίμνης ανάλογα με τις ανάγκες άρδευσης του κάμπου των Σερρών.

Στο τέλος, μαθητές και συνοδοί εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικές γεύσεις στις παραδοσιακές ταβέρνες του χωριού και να αναχωρήσουν για τις Σέρρες με τις καλύτερες αναμνήσεις λίγο πριν την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς.