8ο Μαθητικό Συνέδριο στη Ρώμη

Με επιτυχία στέφτηκε η παρουσίαση του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Σερρών στο 8ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο που έγινε στη Ρώμη. Ο τίτλος της παρουσίασης του σχολείου μας ήταν «Ελληνορωμαϊκός πολιτισμός ή αλλιώς: Όταν οι Ρωμαίοι παρέλαβαν την πολιτισμική σκυτάλη από τους Έλληνες». Με σύντομη κατατοπιστική εισήγηση και ένα θεατρικό δρώμενο οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου κατάφεραν να «αποδείξουν» πως ο ρωμαϊκός κόσμος αποτελεί δημιουργική αντανάκλαση του ελληνικού κόσμου και πως αυτή η συνάντηση των δύο πολιτισμών εξελίχθηκε σε γενικότερη πολιτισμική αμοιβαιότητα!

Το ταξίδι όμως στη Ρώμη έδωσε επιπλέον τη δυνατότητα στους μαθητές και τις μαθήτριές μας να δουν στην Αιώνια πόλη μνημεία ανεπανάληπτης ιστορικής αξίας και αισθητικής αρτιότητας, όπως το Κολοσσαίο, το Πάνθεον, η Ρωμαϊκή Αγορά, η Φοντάνα ντι Τρέβι, τα εκθέματα στο μουσείο του Βατικανού, οι κατακόμβες του San Callisto κ.α., ενώ επισκέφτηκαν και την πανέμορφη μεσαιωνική πόλη της Σιένα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις όμορφες αυτές στιγμές τις μοιραστήκαμε με τις καθηγήτριες και τους μαθητές και μαθήτριες του Τρίτου Γυμνασίου Σερρών με τους οποίους περάσαμε μαζί όλες τις ημέρες παραμονής μας εκεί και τους οποίους συγχαίρουμε για την όμορφη παρουσίασή τους στο Συνέδριο.