Ημέρα αφιερωμένη στην Ποίηση

Την Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2023, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Σερρών είχαν την χαρά και την  τιμή να υποδεχτούν δύο εξαιρετικές ποιήτριες, τις κυρίες Χλόη Κουτσουμπέλη και Δέσποινα Καϊτατζή Χουλιούμη, στο πλαίσιο δράσης που προέβλεπε το Πρώτο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Ποίησης που οργανώθηκε στην πόλη μας από το Σύνδεσμο Φιλολόγων του Νομού Σερρών.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες συζήτησαν με τις δύο ποιήτριες ζητήματα ποιητικής τέχνης και γραφής και «συνομίλησαν» με τον πίνακα του Σερραίου εικαστικού Στέλιου Τόλιου, που απέδωσε καλλιτεχνικά την ενότητα που προσέγγισε το σχολείο μας, η οποία είχε ως θέμα: « Όταν ο έρωτας μετουσιώνεται σε στίχους». Στο τέλος αυτής της συνάντησης έγραψαν από κοινού με τις ποιήτριες ένα ποίημα που αποτύπωσε τα συναισθήματά τους για την ουσία του Έρωτα.

Ευχαριστούμε θερμά την Πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλολόγων Σερρών κ. Ισιδώρα Μάλαμα που μας εξασφάλισε τη χαρά της συμμετοχής σ’ αυτή τη γιορτή της Ποίησης και τις έξοχες ποιήτριες κ. Κουτσουμπέλη και κ. Καϊτατζή Χουλιούμη που «υπενθύμισαν» στους μαθητές και τις μαθήτριές μας ότι:

Πολλοί στίχοι είναι σαν αργυρές κλωστές

δεμένες στα καμπανάκια των άστρων —

αν τις τραβήξεις, μια ασημένια κωδωνοκρουσία δονεί τον ορίζοντα.