Την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου γιόρτασε το Αριστοτέλειο Σερρών

Το Αριστοτέλειο ως συνεργαζόμενο σχολείο της UNESCO(ASPnet) γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου προσκεκλημένο από το ραδιόφωνο SERRA 98 της πόλης SerraSanBrunoτης Ιταλίας, του Ομίλου UNESCOτης περιοχής ViboValentia(η αρχαία πόλη Ιππόνιον, πρώην ελληνική μετα-αποικία της Λοκρίδος) και του Ομίλου UNESCΟ των Σερρών.

Οικοδεσπότης ο ραδιοφωνικός σταθμός της πόλης μας Ρόδον 95 FM. (www.rodonfm.net)

Η Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου καθιερώθηκε με απόφαση της UNESCO στις 29 Σεπτεμβρίου 2011, έπειτα από πρόταση της Ισπανικής Ακαδημίας Ραδιοφώνου.

Η UNESCO, πρόκρινε τη 13η Φεβρουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία το 1946 πρωτολειτούργησε το ραδιόφωνο του ΟΗΕ.

Σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοφώνου είναι ο εορτασμός του ραδιοφώνου ως Μέσου Μαζικής Επικοινωνίας, η βελτίωση της διεθνούς συνεργασίας μεταξύ των ραδιοφωνικών οργανισμών και η ενθάρρυνση των μεγάλων διεθνών δικτύων, όσο και των τοπικών ραδιοφώνων, να προωθήσουν την πρόσβαση στην πληροφόρηση και την ελευθερία της έκφρασης στα ερτζιανά.

Στα πλαίσια αυτής της ημέρας το Ράδιο Ρόδον 95 FMκαι το RadioSerra98 πραγματοποιήσαν κοινή εκπομπή με συντονιστές την Άννα Αλευρά (Δημοσιογράφος) και τον AntonioZaffino(Ραδιοφωνικός παρουσιαστής)

Καλεσμένοι

του Ράδιο Ρόδον 95 FMοι

  •  Καίτη Εμμανουηλίδου (Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Σερρών),
  • Μίμμα Καρκίντι (Καθηγήτρια Ιταλικών με καταγωγή από τη SerraSanBrunoτου ViboValentiaΙταλίας που ζει στις Σέρρες από το 1991)
  • Θεολόγου Απόστολο (Μαθηματικό του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Σερρών).

τουRadio Serra 98οι

  • Biagio Tassone(ΔιευθυντήςτουPassepartout.up)
  • Maria Loscrì (ΠρόεδροςτουΟμίλουUNESCO τουVibo Valentia),
  • Tonino Ceravolo (ΔιευθυντήςτουΕκπαιδευτικούΙνστιτούτουLuigi Einaudi)

Μέσα από τη ραδιοφωνική εκπομπή προγραμματίστηκαν  πολιτιστικές δράσεις όπως η παρουσίαση της άυλης πολιτισμικής κληρονομιάς της περιοχής του ViboValentiaστο 3ο Συμπόσιο των Σχολείων της UNESCOπου θα πραγματοποιηθεί στις 3 & 4 Μαρτίου στο Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών και η δημιουργία ομάδας ιστορικών που θα εξετάσει την πιθανή κοινή ιστορική πορεία των δύο πόλεων Σέρραι (Ελλάδος)  – Serre(Ιταλίας). Η Άννα Αλευρά, με τους καλεσμένους της δημιουργήσαν ένα ξεχωριστό Ελληνο – Ιταλικό πολιτιστικό περιβάλλον.

Το Ρόδον 95 FMσυμμετείχε από την έναρξη του εορτασμού της Ημέρας ραδιοφώνου της UNESCOμε 12ωρη ραδιοφωνική εκπομπή αφιερωμένη στην ημέρα (http://www.diamundialradio.org/) ενταγμένη στον παγκόσμιο χάρτη δράσεων της ημέρας. Νέοι από όλη την Ευρώπη επικοινώνησαν ραδιοφωνικά με τους φίλους τους και με την  δημοσιογράφο Άννα Αλευρά  δημιούργησαν συναντήσεις στα ερτζιανά κύματα με μουσική των χωρών τους.