3ο Μαθητικό Συμπόσιο του Δικτύου Λυκείων Κεντρικής Μακεδονίας

3ο Μαθητικό Συμπόσιο του Δικτύου Λυκείων Κεντρικής Μακεδονίας

Πρόγραμμα Συνεργαζόμενων Σχολείων ASPnet UNESCO

3 και 4 Μαρτίου 2017

Θέμα: «Η Άυλη Πολιτισμική Κληρονομιά και η Ανάπτυξη των Τοπικών Κοινωνιών»

Το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών φιλοξενεί και διοργανώνει το 3ο Μαθητικό Συμπόσιο του Δικτύου Λυκείων Κεντρικής Μακεδονίας, του Προγράμματος της Unesco, με θέμα την Άυλη Πολιτισμική Κληρονομιά, ως μοχλό ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών.

Η UNESCO, ως Διεθνής  οργανισμός  των Ηνωμένων Εθνών αγωνίζεται από την ίδρυση της, για την προώθηση του πολιτισμού και του διαπολιτισμικού διαλόγου, τη διάδοση της εκπαίδευσης, την ενίσχυση των επιστημών και την προώθηση της επικοινωνίας, με σεβασμό στις αξίες κάθε πολιτισμού και κουλτούρας. Το Δίκτυο Συνεργαζόμενων Σχολείων της UNESCOείναι ένα παγκόσμιο δίκτυο σε 180 χώρες, που αριθμεί περισσότερα από 8000 εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων, τα οποία δεσμεύονται να προωθήσουν τις προτεραιότητες της UNESCO, υλοποιώντας πιλοτικά προγράμματα που αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις ενός περίπλοκου και συνεχώς αναπτυσσομένου κόσμου.

Η Άυλη Πολιτισμική Κληρονομιά αποτελεί Παγκόσμια Κληρονομιά και εθνικό θησαυρό. Είναι κοινή κληρονομιά της ανθρωπότητας και πνευματική παρακαταθήκη του Ελληνικού πολιτισμού.  Είναι ο σύνδεσμός μας με το παρελθόν και ο οδηγός της πορείας μας στο μέλλον.

Το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών φιλοδοξεί με τη διοργάνωση του Συμποσίου να προάγει τη διαθεματική, διεπιστημονική, ομαδοσυνεργατική μάθηση, τη δημιουργικότητα και την καινοτομία, βοηθώντας τους μαθητές να πραγματευτούν θέματα που απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες και αποτελούν τις προτεραιότητες της  UNESCO.