Τετραήμερη Εκδρομή της Α΄ Λυκείου (Αθήνα 2017)

Το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών πραγματοποίησετην τετραήμερηεκπαιδευτικήεκδρομήτης Α’ Λυκείουστην Αθήνα,από06/4/2017 μέχρι 09/4/2017.

Οιμαθητές μας, με βάση το πρόγραμμα της εκδρομής, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν χώρους με ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, μνημεία της εθνικής πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Έτσι, γνώρισαν τους αρχαιολογικούς θησαυρούς στο Μουσείο της Ακρόπολης και περιηγήθηκαν στον βράχο της Ακρόπολης, όπου θαύμασαν το απαράμιλλο μεγαλείο του Παρθενώνα και των άλλων αρχιτεκτονημάτων: Προπύλαια, Ναός της Απτέρου Νίκης, Ερεχθείο, Ηρώδειο, Θέατρο Διονύσου. Παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις ξεναγήσεις και εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για το αισθητικό κάλλος και την αρμονία του αρχαίου πολιτισμού.

Με οδηγό το τουριστικό τρενάκι του Δήμου των Αθηναίων, περιηγήθηκαν και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και σε γραφικές γειτονιές της Αθήνας, όπως Στήλες του Ολυμπίου Διός, Παναθηναϊκό Στάδιο, Πλάκα, Μοναστηράκι, Αγραφιώτικα κλπ.

Με την επίσκεψη στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο γνώρισαν το μεγαλείο της φύσης και την αξιοθαύμαστη πανίδα.

Τέλος, με την παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων βίωσαν την σημασία της τέχνης αυτής, ως ψυχαγωγικό και παιδαγωγικό μέσο.

Η εκδρομή, παράλληλα με την εκπλήρωση των παιδαγωγικών-μορφωτικών στόχων, προσέφερε σε όλους μας, μαθητές και εκπαιδευτικούς, όμορφες στιγμές και βιώματα, που θα μεταμορφωθούν σε νοσταλγικές αναμνήσεις.