Εκδρομή στη Ρώμη – Φλωρεντία

Η τρίτη τάξη του λυκείου του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Σερρών πραγματοποίησε εξαήμερη εκδρομή στην Ιταλία και συγκεκριμένα στη Ρώμη και στη Φλωρεντία, στις 4 με 9 Απριλίου.

Το πρόγραμμα της εκδρομής διαμορφώθηκε ως εξής:

1η ημέρα: Άφιξη και πρώτη γνωριμία με την Αιώνια πόλη. Ξεχώρισε την πρώτη μέρα η περιήγηση στο Ιστορικό κέντρο όπου οι μαθητές αφέθηκαν ελεύθεροι στην PiazzaNavonaκαι αργότερα στην Παλιά Ρώμη, περιοχή Trastevere. Οι μαθητές απόλαυσαν τον περίπατο τα εδέσματα και τον περίφημο ιταλικό καφέ.

2η ημέρα: Η ημέρα ξεκίνησε με την επίσκεψη στο μουσείο του Βατικανού και στην Εκκλησία του Αγίου Πέτρου, όπου έτυχαν μιας άκρως κατατοπιστικής ξενάγησης από ειδικό της τέχνης και θαύμασαν τα μοναδικής μουσειακής αξίας εκθέματα. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας μετέβησαν στην περίφημη FontanadiTreviτην οποία είχαν την ευκαιρία να την απολαύσουν φωταγωγημένη και αργότερα να γευτούν το ιταλικό παγωτό με τις ανεπανάληπτες γεύσεις του.

3η ημέρα: Η ημέρα ήταν αφιερωμένη στις υπαίθριες αρχαιότητες. Ο περίπατος ξεκίνησε με την επίσκεψη στο επιβλητικό Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο Ρωμαϊκό κτίσμα του κόσμου, την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου και συνεχίστηκε με τη μετάβαση την αρχαία αγορά (ForumRomanum), στο λόφο του Καπιτωλίου, στο μνημείο του Βιτόριο Εμανουέλε Β (Vittoriano) και στο Πάνθεον. Στη συνέχεια οι μαθητές αφέθηκαν ελεύθεροι στην πολύβουη PiazzadiSpagnaόπου πραγματοποίησαν αγορές και απόλαυσαν ιταλικό φαγητό. Η ημέρα ολοκληρώθηκε με νεανικούς μουσικούς ρυθμούς στο  περίφημο HardRockτης Ρώμης.

4η ημέρα: Μια καταπληκτική ημέρα στη Φλωρεντία ενθουσίασε τους μαθητές από την πρώτη στιγμή. Η βόλτα στην Piazzadlasignoria, η ξενάγηση στην εκκλησία SantaCroceκαι η φωτογράφιση στο PonteVecchioήταν η απαρχή της ημερήσιας παραμονής στην πόλη. Ακολούθως, επισκέφτηκαν την Παναγία των Λουλουδιών με τον εμβληματικό τρούλο και το Βαπτιστήριο.

5η ημέρα: Το πρόγραμμα επιφύλασσε ακόμη μία έκπληξη, την επίσκεψη στη Villad’ Esteστο Τίβολι. Οι περίφημοι κήποι με τα 1.300 σιντριβάνια, ο διάδρομος των 100 αγαλμάτινων σιντριβανιών, το Άτριο των επτά σοφών θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένα στη μνήμη των μαθητών που συγχρόνως απόλαυσαν την ηρεμία του όμορφου αυτού ιταλικού προαστίου.

Ήταν μια από τις πιο επιτυχημένες εκδρομές του Εκπαιδευτηρίου μας και δόθηκε στους μαθητές μας η δυνατότητα να ξεκουραστούν και ψυχαγωγηθούν πριν από τη μάχη των εισαγωγικών εξετάσεων. Μαθητές και καθηγητές μοιράστηκαν χαρές και συγκινήσεις που θα τους συνδέουν για πάντα.