Πρωτοπορία του Τομέα Ξένων Γλωσσών / Γαλλόφωνου Τμήματος

Το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών, ο τομέας Γαλλικής Γλώσσας και ειδικότερα η υπεύθυνη καθηγήτρια κυρία Στεφανία Ηλιοπούλου διοργάνωσαν μια πρωτοποριακή δράση για τους μαθητές που έχουν επιλέξει τη γαλλική ως δεύτερη ξένη γλώσσα. Συγκεκριμένα φιλοξενήθηκαν στα μαθήματα του σχολείου μας οι δεσποινίδες Elodieκαι Jeanneαπό την πόλη Grenobleτης Γαλλίας, οι οποίες βρίσκονται στην πόλη μας στα πλαίσια δράσεων της UNESCO(να θυμίσουμε ότι το Αριστοτέλειο ανήκει στο ASP net, το εκπαιδευτικό δίκτυο της UNESCO).

Οι δυο Γαλλίδες πρόσφεραν στους μαθητές μια σημαντική ευκαιρία και μια ευχάριστη εμπειρία, καθώς συνομίλησαν και διαλέχτηκαν στην αγαπημένη τους γλώσσα, δοκίμασαν τις δυνάμεις τους και έμαθαν πολλά για την επικοινωνία, το εκπαιδευτικό σύστημα, τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής στη Γαλλία.

Οι φιλοξενούμενες ενθουσιάστηκαν από το επίπεδο γλωσσομάθειας των παιδιών. Η συνεργασία με την κυρία Στεφανία Ηλιοπούλου, καθηγήτρια Γαλλικών, υπήρξε αγαστή και δόθηκαν αμοιβαίες δεσμεύσεις ότι η δράση θα επαναληφθεί.