Πρωτιά ομάδας μαθητών του Αριστοτελείου Σερρών

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε η Μαθητική Εμπορική Έκθεση Θεσσαλονίκης 2023 του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» του Junior Achievement Greece στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos.

Η Junior Achievement Greece ιδρύθηκε το 2005 και είναι μέλος του παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού μαθητικής επιχειρηματικότητας Junior Achievement Worldwide που είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά υποψήφιο για το Νόμπελ Ειρήνης.

Το πρόγραμμα, τελείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και υλοποιείται κάθε χρόνο με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Συνολικά 33 επιχειρήσεις με 600 νέους «επιχειρηματίες», ηλικίας από 15 έως 18 ετών έλαβαν μέρος και βρέθηκαν στα περίπτερά τους από τις 09:00 έως τις 14:30.

Απονεμηθούν 3 βραβεία:
1. Καινοτομία Προϊόντος/Υπηρεσίας,
2. Καλύτερο Περίπτερο,
3. Προώθηση Προϊόντος/Υπηρεσίας.

Το Βραβείο «Καλύτερο Περίπτερο» έλαβε το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών με την επιχείρηση Seedlinks.

Την επιχείρηση απαρτίζουν οι μαθητές:

1. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
2. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
3. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
4. ΤΑΛΟΥΜΤΖΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
5. ΣΙΑΡΚΟΥ ΡΑΛΛΟΥ
6. ΣΤΟΪΚΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ

και ασχολείται με το «Vertical farming», την ανάπτυξη της τεχνολογίας καλλιέργειας φυτών καθ’ ύψος, σε αντίθεση με τον συμβατικό τρόπο καλλιέργειας οριζοντίως στο έδαφος.

Με την υποστήριξη των γονέων τους κατασκεύασαν περίπτερο και παρουσίασαν την ιδέα τους. Η έξυπνη αυτή ιδέα μπορεί να βρει εφαρμογή σε θερμοκήπια, εστιατόρια αλλά και σε ιδιώτες.

Το βραβείο απένειμε η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Βούλα Πατουλίδου την οποία υποδέχτηκαν θερμά οι μαθητές.

Συγχαίρουμε τους μαθητές μας και ευχαριστούμε τις οικογένειες τους για την έμπρακτη υποστήριξη της καταπληκτικής προσπάθειας τους.