Οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου στο Παρίσι

Στο πλαίσιο των πολυήμερων εκδρομών πραγματοποιήθηκε η Πενθήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της Γ΄ Λυκείου στο Παρίσι από 18 μέχρι 22 Φεβρουαρίου 2024 στο Παρίσι.

Πριν από την αναχώρηση πραγματοποιήθηκε ο προβλεπόμενος έλεγχος του λεωφορείου από την Τροχαία Σερρών και τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που προβλέπονται για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών. Επόμενος σταθμός το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης με τελικό προορισμό το αεροδρόμιο Μποβέ της Γαλλίας. Αργά το βράδυ φτάσαμε στο κέντρο του Παρισιού με επίσκεψη στην πλατεία Τροκαντερό όπου οι μαθητές θαύμασαν και φωτογραφήθηκαν με φόντο τον πύργο του Άιφελ. Η δεύτερη ημέρα παραμονής μας στην πόλη του Φωτός ξεκίνησε με μια πανοραμική ξενάγηση σε σημαντικά σημεία αναφοράς, όπως, την Αψίδα του Θριάμβου, το Γαλλικό Κοινοβούλιο, τον οβελίσκο του Λούξορ, τις μπαρόκ Φοντάνες του Μπερνίνι και τους κήπους του Κεραμικού με ενδιάμεσο σταθμό το μουσείο του Λούβρου, όπου οι μαθητές θαύμασαν  την Τζοκόντα, την Αφροδίτη της Μήλου, τη Νίκη της Σαμοθράκης, όπως, επίσης και την Ελληνική, τη Ρωμαϊκή και ένα μέρος της Αιγυπτιακής πτέρυγας. Ακολούθησε ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης για βόλτα, αναμνηστικές αγορές και φαγητό. Η τρίτη μέρα ήταν αφιερωμένη στην Disneyland. Η τέταρτη ημέρα στη γαλλική πρωτεύουσα ξεκίνησε με επισκέψεις, μεταξύ άλλων, στην Παναγία των Παρισίων, το ιστορικό πανεπιστήμιο της Σορβόνης και το Πάνθεον. Στη συνέχεια, περιπλανηθήκαμε στην πανέμορφη συνοικία Μαραί, η οποία περικλείει την πλατεία Βοζ , όπου βρίσκεται το σπίτι του Βίκτωρος Ουγκώ και καταλήξαμε στη συνοικία των Λατίνων. Το απόγευμα κρουαζιέρα στον ποταμό Σηκουάνα και αργά το βράδυ ανεβήκαμε στο ψηλότερο φυσικό σημείο της πόλης, τον λόφο της Μονμάρτης και τη βασιλική Σακρ Κερ. Τελευταία ημέρα αναχώρηση από το ξενοδοχείο με σύντομη επίσκεψη στην περιοχή της Όπερας και από εκεί μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη με τελικό προορισμό την πόλη μας.

Αξιολογώντας συνολικά την εκδρομή θα την χαρακτηρίζαμε επιτυχημένη, αφού, κάλυψε τους στόχους για τους οποίους πραγματοποιήθηκε. Οι μαθητές γνώρισαν όχι μόνο τις ομορφιές της πόλης του Παρισιού  που επισκέφθηκαν  αλλά παρατήρησαν από κοντά και θαύμασαν τα υλικά, τα τεχνολογικά και καλλιτεχνικά επιτεύγματα των κατοίκων της γαλλικής πρωτεύουσας. Επίσης, είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν, να αναπτύξουν τις φιλίες τους, να διασκεδάσουν και να συνειδητοποιήσουν την αξία της συνέπειας και της συνεργασίας στην πραγματοποίηση ομαδικών δραστηριοτήτων.