Το Αριστοτέλειο στα Γιάννενα & την Πρέβεζα

Τριήμερη εκδρομή στα Ιωάννινα των μαθητών της β΄&γ΄ γυμνασίου

Πέμπτη 22 έως Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

 

Ο Αρχηγός της εκδρομής και οι συνοδοί καθηγητές κατέβαλλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για την ομαλή εξέλιξη του προγράμματος της εκδρομής.

Τα ταξιδιωτικά γραφεία ΚΤΕΛ Σερρών & Sierra που ανέλαβαν την υλοποίηση της, με τους οδηγούς και τον συνοδό ήταν εξαιρετικοί. Η υπομονή τους υποδειγματική και η συμπεριφορά τους επαγγελματική.

Την πρώτη ημέρα επισκεφτήκαμε το Μέτσοβο, ξεναγηθήκαμε στο Σπήλαιο του Περάματος και μας ενημερώσανε στο «Κέντρο Προβολής Σπηλαίου, Άννα Πετρόχειλου» μέσω μιας εικοσάλεπτης προβολής για τα είδη και τη δημιουργία των σπηλαίων.

Η διανυκτέρευση της αποστολής μας και τα δύο βράδια έγινε στο προσφάτως ανακαινισμένο ξενοδοχείο Essence Living Exclusive, όπου μας φιλοξένησαν ο ιδιοκτήτης και το προσωπικό του και μας σκλάβωσαν με την ευγένεια τους.

Τη δεύτερη ημέρα πραγματοποιήθηκε ένα ολοήμερο οδοιπορικό στο Γιοφύρι της Άρτας, στον Αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης με τελικό προορισμό την πόλη της Πρέβεζας. Μας έγινε ξενάγηση από επίσημη ξεναγό, η οποία ήταν ιδιαίτερα υπομονητική, καταρτισμένη και ευγενική.

Την τρίτη ημέρα επισκεφτήκαμε το Μπιζάνι το μοναδικό στην Ελλάδα Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων, του φημισμένου Ηπειρώτη γλύπτη Παύλου Βρέλλη, στη συνέχεια μεταφερθήκαμε στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης που όμως δυστυχώς λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών στάθηκε αδύνατο να ξεναγηθούμε με συνέπεια να επιστρέψουμε στην πόλη των Ιωαννίνων.

Μετά το μεσημεριανό γεύμα πήραμε το δρόμο της επιστροφής για την πόλη μας.

Πιστεύουμε πως οι μαθητές μας χάρηκαν τις τρεις αυτές μέρες μακριά από την καθημερινή ρουτίνα του σχολείου αλλά και τους οικείους τους, αποκομίζοντας γνώσεις και εμπειρίες αλλά και γαλβανίζοντας φιλίες με τους συμμαθητές τους.