Το Αριστοτέλειο στη Κων/πολη

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  4ΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ΜΕΡΑ: ΣΕΡΡΕΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Συγκέντρωση και αναχώρηση από τον χώρο του σχολείου, για την ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ μέσω Εγνατίας οδού ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ-ΚΑΒΑΛΑΣ-ΞΑΝΘΗΣ (στάση)  ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ. Διέλευση από τα σύνορα των ΚΗΠΩΝ και είσοδος στην Τουρκία. Περνώντας από ΚΕΣΣΑΝΗ-ΡΑΙΔΕΣΤΟ (στάση) –ΣΗΛΥΒΡΙΑ φθάνουμε στην ΠΟΛΗ το απόγευμα. Ελεύθερος  χρόνος για ξεκούραση και επίσκεψη στην περιοχή της Πλατείας Ταξίμ. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφτούμε το Ανάκτορο του Ντολμά Μπαχτσέ. Ακολουθεί εκδρομή στο μαγευτικό Βόσπορο ξεκινώντας από την ακτή της Ευρωπαϊκής Κωνσταντινούπολης με τα πλούσια προάστια και επιστρέφοντας από την Ασιατική ακτή. Ακολουθεί επίσκεψη στο ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ, κέντρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Στη συνέχεια επίσκεψη στη Μονή Βλαχερνών όπου για πρώτη φορά ψάλθηκε ο Ακάθιστος Ύμνος και στο Μπαλουκλί με τους τάφους των Πατριαρχών και το αγίασμα. Στη συνέχεια ελεύθεροι για ψώνια στη σκεπαστή αγορά ΚΑΠΑΝΛΙ ΤΣΑΡΣΙ. Το βράδυ διασκέδαση σε κοσμικό κέντρο με ανατολίτικους χορούς και τραγούδια. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο στις 8:00. Στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας πρώτα στον Ιππόδρομο, συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Μπλε τζαμί του σουλτάνου Αχμέτ με το οποίο προσπάθησε να ξεπεράσει την Αγιά Σοφιά. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Αγιά Σοφιά. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος στην Πλατεία Ταξίμ και την αγορά του Πέρα, την ελληνική συνοικία που διατηρεί εν μέρει την παλιά ομορφιά της. Το βράδυ επίσκεψη στην περιοχή του Κουν Ταπί με τα υπέροχα κτίρια με τις λαϊκές ταβέρνες. Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ- ΣΕΡΡΕΣ

Πρωινό 8:00 και ακολουθεί επίσκεψη στην ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ για μία ώρα περίπου. Στην συνέχεια επίσκεψη στο μεγάλο εμπορικό κέντρο της Πόλης με το ενυδρείο και τα σύγχρομα πολυκαταστήματα. Αναχώρηση για Ελλάδα, στάση στη ΡΑΙΔΕΣΤΟ. Διέλευση των συνόρων και με τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν για φαγητό και καφέ, άφιξη στις Σέρρες τις βραδινές ώρες.