Εκδρομή της Β Λυκείου στη Κων/πολη

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Η εκδρομή της Β’ Λυκείου του Αριστοτέλειου Εκπαιδευτήριου στην Κωνσταντινούπολη ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες εντυπώσεις για όλους μας. Το ταξίδι εκπλήρωσε τις προσδοκίες τόσο των καθηγητών μας όσο και τις δικές μας.

Οι εκπαιδευτικοί στόχοι του προγράμματος ικανοποιήθηκαν, καθώς ήρθαμε σε επαφή με το βυζαντινό πολιτισμό. Ξαναζωντάνεψαν μνήμες που είχαμε από τις διηγήσεις παλαιότερων γενεών αλλά και στοιχεία που διδαχτήκαμε στα πλαίσια του μαθήματος τις Βυζαντινής Ιστορίας.

Η επίσκεψή μας σε μνημεία του ελληνικού θρησκευτικού πολιτισμού μας προκάλεσε δέος και θαυμασμό, τόσο με την πνευματικότητά τους αλλά και με την καλλιτεχνική και αισθητική τους αξία: Αγία-Σοφία, Πατριαρχείο, Παναγία Βλαχερνών, Μονή Ζωοδόχου Πηγής.

Ταυτόχρονα, η περιδιάβασή μας στα Ανάκτορα του Ντολμά Μπαχτσέ και στο Μπλε Τζαμί, χαρακτηριστικά δείγματα του ισλαμικού πολιτισμού και της τέχνης, μάς έδωσε την ευκαιρία να εκτιμήσουμε την ομορφιά και την αξία τους.

Τέλος, η γνωριμία μας με τη σύγχρονη πόλη της Κωνσταντινούπολης μας βοήθησε, μέσα από την καθημερινή επαφή με τους ανθρώπους, να συνειδητοποιήσουμε τα κοινά στοιχεία που μας συνδέουν ως λαούς και να ξεπεράσουμε στερεότυπες αντιλήψεις.

Οι μαθητές της Β’ Λυκείου

Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο

Σερρών