Η συγγραφέας Χρυσή Γιάντσιου στο σχολείο μας

Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν οι μαθητές μας, καθώς είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά και να γνωρίσουν μια ξεχωριστή γυναίκα, λογοτέχνη και πνευματικό άνθρωπο. Πρόκειται για τη Σερραϊκής καταγωγής συγγραφέα Χρυσή Γιάντσιου, η οποία βρέθηκε για λίγο στη γενέτειρά της για την παρουσίαση του νέου της βιβλίου…

Η κα Χρυσή Γιάντσιου, με σπουδές στην Παιδαγωγική, διδακτορική διατριβή στην Κοινωνική Ψυχολογία, σημαντικές μελέτες και αγάπη στο Δωρικό Θέατρο και σημαντικό συγγραφικό έργο, ανήκει στη nouvelle vague των Ελλήνων συγγραφέων, που γνώρισαν τον κόσμο, απάλλαξαν τη γραφή τους από στερεότυπα και προκαταλήψεις, τόλμησαν να αγνοήσουν το κακό του καιρού μας και έγραψαν βιβλία για παιδιά και παιδικές ψυχές.

Το νέο βιβλίο της «Η Χαλαμπώ και η Λαλού στις περιπέτειες του Νότου»είναι ένα τρυφερό ανάγνωσμα, θρεπτικό και χρήσιμο για το μυαλό και την ψυχή κάθε παιδιού.

Η συγγραφέας επισκέφτηκε το σχολείο μας, συνομίλησε με μαθητές και πρόθυμα έδωσε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματά τους. Την προλόγισε ο φιλόλογος Μπάμπης Βουρλίδας, ενώ αποσπάσματα του βιβλίου της διάβασε η φιλόλογος Άννα Σαϊνατούδη.

Η συγγραφέας υπήρξε υπόδειγμα στάσης κάθε πνευματικού ανθρώπου, που τιμά το κοινό του και καταδέχεται και τις πιο ταπεινές εκδηλώσεις ενδιαφέροντος. Το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο ευχαριστεί την κα Χρυσή Γιάντσιου. Ευελπιστούμε να την έχουμε και πάλι κοντά μας σε πρώτη ευκαιρία.