Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών

Στις 30 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας  εκκλησιασμός και εορταστική εκδήλωση για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα. Συγκεκριμένα  νωρίς το πρωί, στο κλειστό αμφιθέατρο του σχολείου μας,  τελέστηκε η Θεία Λειτουργία σε  κλίμα κατάνυξης, με μεγάλη συμμετοχή των καθηγητών και μαθητών. Ακολούθησε η παρουσίαση της ζωής και της δράσης των  τριών Aγίων- Θεολόγων της Ορθόδοξης Χριστιανικής πίστης και Πατέρων της Εκκλησίας μέσα από εργασία που εκπόνησαν οι  μαθητές  του γυμνασίου και  παρουσίασαν οι ίδιοι. Ήταν αυτοί οι μαθητές και κάποιοι συμμαθητές τους που την προηγούμενη ημέρα επισκέφτηκαν τον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και συμμετείχαν εθελοντικά στην προετοιμασία του συσσιτίου. Στη συνέχεια κάθε τμήμα στην τάξη του έκοψε βασιλόπιτα και οι μαθητές αντάλλαξαν ευχές μεταξύ τους και με τους υπεύθυνους καθηγητές του τμήματος.

Ακολούθησε ομιλία και αφιέρωμα στο Ολοκαύτωμα, με αφορμή την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, στις 27 Ιανουαρίου.

Συγκινητική υπήρξε η παραστατική αφήγηση από τον Λυκειάρχη κ. Θεολόγου Απόστολο του δράματος των Εβραίων της πόλεως των Σερρών, μιας πτυχής της τοπικής ιστορίας που δεν είναι ευρέως γνωστή.

Της σχολικής εορτής ακολούθησε η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου των Εκπαιδευτικών του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου σε γνωστό κέντρο εστίασης της πόλης.