Εκδρομή της Α΄τάξης Λυκείου στην Αθήνα

Μάρτιος, μήνας πολυήμερων εκδρομών για την εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου μας. Μήνας χαράς, για τον οποίο η προσμονή ξεκινάει από πολύ νωρίς και μαζί  η λεπτομερειακή οργάνωση των εκδρομών. Έτσι και φέτος οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε για τους μαθητές της Α΄ Λυκείου τετραήμερη εκδρομή στην Αθήνα, με σαφή εκπαιδευτικό προσανατολισμό, αλλά και ώρες γνήσιας ψυχαγωγίας.       Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι  μαθητές μας, με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους, επισκέφτηκαν ( με τη σειρά του προγράμματος) το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο οποίο περιηγήθηκαν στην Εθνική Βιβλιοθήκη, ενώ απόλαυσαν και τη συναρπαστική θέα της Αθήνας από το φάρο του ογδόου ορόφου. Επιπλέον, στο ΚΠΙΣΝ είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την έκθεση του Στέφανου Λαζαρίδη, του σπουδαίου Έλληνα σκηνογράφου και πρώην καλλιτεχνικού Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

 Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τον ιερό βράχο της Ακροπόλεως, όπου ξεναγήθηκαν στο μοναδικό και εμβληματικό ναό του Παρθενώνα και ακολούθως μετέβησαν στο Μουσείο της Ακρόπολης, για να θαυμάσουν τα αμίμητου κάλλους εκθέματα. Η επόμενη ημέρα βρήκε τους μαθητές μας στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, όπου παρακολούθησαν διαδραστικές και ελεγχόμενες από τον θεατή προβολές στη « θόλο» του κέντρου πολιτισμού « Ελληνικός Κόσμος» – μοναδική εμπειρία εμβύθισης στον εικονικό κόσμο- με θέματα: « Δαρβίνος, Το μυστήριο της φύσης» και «Αγία Σοφία, 1500 χρόνια Ιστορίας».

Την εκδρομή πλαισίωσαν νυχτερινές έξοδοι σε θεατρικές και μουσικές σκηνές, περίπατοι στην περιοχή της Πλάκας και στο Μοναστηράκι, ενώ την τελευταία μέρα  παρακολούθησαν το τελετουργικό αλλαγής φρουράς στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Οι μαθητές επέστρεψαν ενθουσιασμένοι, με εντυπώσεις που θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη τους. Οι καθηγητές του εκπαιδευτηρίου μας τους εύχονται  πολλά ακόμη ταξίδια, ταξίδια γνώσης και ψυχαγωγίας!