Εκδήλωση Προσανατολισμού Σπουδών

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση τελέστηκε χθες στο μεγάλο Ιδιωτικό Σχολείο της πόλης μας. Η κυρία Φωτεινή Δομουχτσή, από το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού Σερρών επισκέφτηκε το Αριστοτέλειο και μίλησε στους μαθητές του Λυκείου…

Η παρουσίαση και η συζήτηση που ακολούθησαν στράφηκαν γύρω από τις κατευθύνσεις σπουδών, τα διδακτικά προαπαιτούμενα, τα Πανεπιστήμια και τις σχολές που προσφέρονται στους μαθητές. Ιδιαίτερη σημασία έδωσε η κυρία Δομουχτσή στα κριτήρια επιλογής σχολής από πλευράς των μαθητών, μια επιλογή που μπορεί να αποβεί καθοριστική για την ποιότητα ζωής και την επαγγελματική ευημερία του ατόμου για ολόκληρο τον βίο του.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα την ίδια εβδομάδα έγινε μια ανάλογη παρουσίαση και ενημέρωση για τους μαθητές του Γυμνασίου μας. Κλιμάκιο καθηγητών του 1ου ΕΠΑΛ Σερρών ενημέρωσαν τους μαθητές μας για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, για τους τομείς, τις ειδικότητες, τις επιλογές σπουδών και τις προοπτικές επαγγελματικής ανέλιξης μέσω των Επαγγελματικών Λυκείων. Σημειώθηκε ότι η πλειονότητα των Ευρωπαίων μαθητών φοιτούν σε σχολεία Επαγγελματικού και Τεχνικού Προσανατολισμού, σε αντίθεση με τα Ελληνόπουλα που επιλέγουν σε ποσοστό περίπου 90% τα Γενικά Λύκεια και τον μονόδρομο των Πανελληνίων Εξετάσεων προς την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.