Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός “Καγκουρό”

Ο διεθνής μαθηματικός διαγωνισμός «Καγκουρό» είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός διασκεδαστικός διαγωνισμός στον κόσμο, με συμμετοχή πάνω από 6,5 εκατομμυρίων μαθητών από 70 χώρες. Η Ελλάδα άρχισε να συμμετέχει στο διαγωνισμό από τον Μάρτιο του 2007.

Το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών είναι εξεταστικό κέντρο και διοργανωτής για την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών από το 2008.

Το Υπουργείο Παιδείας της χώρας μας ενθαρρύνει τους μαθητές να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό (δείτε την σχετική εγκύκλιο εδώ)

Η φιλοσοφία του διαγωνισμού βασίζεται στην αρχή ότι τα Μαθηματικά είναι μία κουλτούρα η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους. Ειδικά, επειδή τα Μαθηματικά καλλιεργούν τη σκέψη και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση, δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο σε λίγους.

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές από την Β΄ Δημοτικού μέχρι την Γ΄ Λυκείου, ανεξάρτητα από τον τύπο ή τη μορφή του Σχολείου τους (Δημόσιο, Ιδιωτικό, κ.λπ.). Τα θέματα στα οποία διαγωνίζονται δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις μαθηματικών και δεν απευθύνονται μόνο σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα Μαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα Μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού.

Για παλαιότερα δείγματα του διαγωνισμού (όλων των επιπέδων) για τις χρονιές 2012 και 2013 πατήστε εδώ.

Το «Καγκουρό», όμως, δεν είναι μόνο ένας ετήσιος διαγωνισμός. Με αφορμή το διαγωνισμό παράγεται εκπαιδευτικό υλικό που προάγει τη γνώση, διαχέει την πληροφορία και καλλιεργεί τη σκέψη.

Όλοι οι μαθητές που παίρνουν μέρος στο διαγωνισμό λαμβάνουν δώρα με ενδιαφέρον εκπαιδευτικό περιεχόμενο, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους, και μια βεβαίωση συμμετοχής.

Επιπλέον, ένας στους έξι διαγωνιζόμενους παίρνει επιπρόσθετα συμβολικά βραβεία με βάση την επίδοσή του.

Το κόστος συμμετοχής στο διαγωνισμό είναι 12,50 €. Το ποσό αυτό καλύπτει τα έξοδα του διαγωνισμού, τα δώρα που παίρνουν όλοι οι συμμετέχοντες (των οποίων η αξία είναι μεγαλύτερη από τη συνδρομή) και τα βραβεία των διακριθέντων.

Ημερομηνία διεξαγωγής:Σάββατο 30 Μαρτίου 2024
Τόπος:Στο Αμφιθέατρο του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Σερρών
Ώρα έναρξης:στις 9.00 το πρωί
Διάρκεια:1.30΄

Για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό πρέπει μέχρι την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

(α) να συμπληρώσετε την αίτηση συμμετοχής που θα βρείτε εδώ. Στην αίτηση, πατώντας στο κουμπί «Υποβολή» έρχεται σε εμάς.

(β) Να κατατεθεί το ποσό των 12,5 € στον τραπεζικό λογαριασμό:

Εθνική Τράπεζα 866/516179-78

IBAN GR0201108660000086651617978

με δικαιούχο: Φίλιππος Λάμπρου.

Στην κατάθεση πρέπει να αναγράφετε

·         το ονοματεπώνυμο του μαθητή και όχι του καταθέτη

·         για τον διαγωνισμό «Καγκουρό».

(γ) Το τραπεζικό καταθετήριο να αποστείλετε στο email: info@aristotelio.gr

Για περισσότερες προφορικές πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνείτε στην Γραμματεία του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Σερρών.

Τηλέφωνο επικοινωνίας 23210-51111

Ωράριο λειτουργίας: 8:30 πμ – 2:00 μμ

 

Για απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις σχετικά με τον διαγωνισμό μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.