9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022

Με το σύνθημα «Άθληση κάθε μέρα, Υγεία μια Ζωή» ξεκίνησε η 9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022. Στόχος η ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία των εφήβων και η αναβάθμιση της Φυσικής Αγωγής.

Οι μαθητές του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Σερρών συμμετείχαν σε ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής, κ. Κώστα Αλεξιάδη και Δημήτρη Μπότσιου, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων του Σχολείου μας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την ομιλία του ιατρού κ. Ιορδάνη Δημητσίκογλου για την αλληλεπίδραση του αθλητισμού στην υγεία των εφήβων και ακολούθησαν ποικίλες αθλητικές δράσεις, όπως, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, Δρόμος Υγείας με περπάτημα 2022 μέτρων, καθώς και δημιουργία θεματικής αφίσας για την ημέρα του αθλητισμού.

Στο πλαίσιο της οργάνωσης κοινών αθλητικών δράσεων το Σχολείο μας συνεργάστηκε με τις όμορες σχολικές μονάδες του Νέου Σουλίου και της Πενταπόλεως στα αγωνίσματα του ποδοσφαίρου και βόλεϊ αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο τη φράση «Νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ».