ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ

Κάθε χρόνο στα μέσα Οκτώβρη στον χώρο του Αριστοτελείου Εκπαιδευτήριου λαμβάνει χώρα η δράση «Ζωγραφίζοντας για την Ειρήνη». Στόχος του διαγωνισμού είναι να βοηθήσει τα παιδιά να εκφράσουν δημιουργικά τα συναισθήματά τους για την ειρήνη, να σκεφτούν και να συνειδητοποιήσουν-με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών και των γονέων-τα οφέλη της αλλά και τον αγώνα που χρειάζεται για τη διατήρησή της.

Η δράση ολοκληρώθηκε  σε δύο φάσεις. Η πρώτη στις 12 Οκτωβρίου 2017 στην οποία έγινε η ενημέρωση των μαθητών και η δεύτερη στις 19 Οκτωβρίου 2017 όπου οι μαθητές πραγματοποίησαν τις δημιουργίες τους με θέμα «Το μέλλον της Ειρήνης».

Το διαγωνισμό υποστηρίζει η Διεθνής Οργάνωση των Lionsπου ιδρύθηκε το 1917 και είναι η μεγαλύτερη Διεθνής μη κερδοσκοπική οργάνωση προσφοράς προς την κοινότητα η οποία δραστηριοποιείται σε 206 χώρες, με 1.400.000 και πλέον μέλη, που κατανέμονται σε περισσότερες από 46.000 Λέσχες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στο Διεθνή αυτό Διαγωνισμό έχουν συμμετάσχει μέχρι σήμερα πάνω από 8.000.000 παιδιά, ηλικίας 11 έως 13 ετών, από 75 χώρες.

Στο διαγωνισμό αυτό διακρίθηκαν κατά καιρούς έργα μαθητών του Εκπαιδευτηρίου μας.