ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ

Κάθε χρόνο στα μέσα Οκτώβρη, στο χώρο του Αριστοτελείου Εκπαιδευτήριου λαμβάνει χώρα η δράση «Ζωγραφίζοντας για την Ειρήνη», στην οποία συμμετέχουν μαθητές της Α` Γυμνασίου . Στόχος του διαγωνισμού είναι να βοηθήσει τα παιδιά να εκφράσουν δημιουργικά τα συναισθήματά τους για την ειρήνη, να σκεφτούν και να συνειδητοποιήσουν-με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών και των γονέων- τα οφέλη της αλλά και τον αγώνα που χρειάζεται για την επίτευξη και διατήρησή της.

Η δράση ολοκληρώθηκε  σε δύο φάσεις. Η πρώτη στις 15 Οκτωβρίου 2018, στην οποία έγινε η ενημέρωση των μαθητών και η δεύτερη στις 18 Οκτωβρίου 2018, όπου οι μαθητές πραγματοποίησαν τις δημιουργίες τους, με θέμα «Καθημερινές πράξεις Ειρήνης».

Το διαγωνισμό υποστηρίζει η Διεθνής Οργάνωση των Lionsπου ιδρύθηκε το 1917 και είναι η μεγαλύτερη, μη κερδοσκοπική οργάνωση προσφοράς προς την κοινότητα η οποία δραστηριοποιείται σε 206 χώρες, με 1.400.000 και πλέον μέλη, που κατανέμονται σε περισσότερες από 46.000 Λέσχες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στο Διεθνή αυτό Διαγωνισμό έχουν συμμετάσχει μέχρι σήμερα πάνω από 8.000.000 παιδιά, ηλικίας 11 έως 13 ετών, από 75 χώρες.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, οι μαθητές μας φιλοτέχνησαν ωραίες ζωγραφιές, που αποτύπωσαν με επιτυχία το πνεύμα του δοθέντος θέματος, και γι` αυτό δυσκόλεψαν το έργο της επιτροπής να επιλέξει τη ζωγραφιά του μαθητή που θα εκπροσωπήσει το σχολείο στο διαγωνισμό. Τελικά επελέγη το έργο του μαθητή Χρήστου Θεοδωρίδη. Οι εκπαιδευτικοί και οι συμμαθητές του τού ευχόμαστε “Καλή Επιτυχία”.

Αξίζει να προσθέσουμε ότι στο διαγωνισμό αυτό διακρίθηκαν κατά καιρούς έργα μαθητών του Εκπαιδευτηρίου μας.