Το Αριστοτέλειο στην Απουλία Ιταλίας με τα Erasmus+

Ένα ακόμα πρόγραμμα νεανικών ανταλλαγών έλαβε χώρα και μας έδωσε την ευκαιρία να αποκτήσουμε ενδιαφέρουσες εμπειρίες, αλλά και να διευρύνουμε τους πνευματικούς μας ορίζοντες. Το πρόγραμμα, με τίτλο «THEGATE»,  πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Statteστην Ιταλία, διήρκησε 7 ημέρες, από τις 8 έως τις 14 Μαΐου 2017, και μέσω αυτού είχαμε την δυνατότητα να αποκομίσουμε μια ποικιλία εμπειριών.

Οι δραστηριότητες του προγράμματος διεξάγονταν στο Statte, το οποίο βρίσκεται κοντά στο Taranto. Σκοπός του προγράμματος ήταν να ευαισθητοποιηθούμε και να προβληματιστούμε σχετικά με θέματα που ταλανίζουν την ανθρωπότητα γενικά, αλλά και την γενιά μας.

Ειδικότερα, μέσω διαφόρων δραστηριοτήτων, οι συμμετέχοντες, μέσα σε κλίμα ευγενούς άμιλλας και συλλογικής προσπάθειας αναζητήσαμε τις αιτίες, αλλά και τις λύσεις της έξαρσης φαινομένων ρατσισμού και ξενοφοβίας, που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια, λόγω της έντονης και συνεχούς προσφυγικής κίνησης.

Εκτός, όμως, από την εκπαιδευτική σημασία του προγράμματος είχαμε την δυνατότητα να επισκεφτούμε και άλλες γειτονικές πόλεις, όπως το Lecce, το Taranto, γνωρίζοντας την κουλτούρα και τον πολιτισμό της ευρύτερης περιοχής. Επιπροσθέτως είχαμε την δυνατότητα να συμμετέχουμε σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες, όπως το ποδόσφαιρο, το πινκ πονκ κλπ., που αποσκοπούσαν στην σωματική ευρωστία των νέων.

Θα θέλαμε  να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσοι βοήθησαν, ώστε να υλοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα και κυρίως τον οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που μας έδωσε την ευκαιρία να συμμετέχουμε σε μια τόσο ενδιαφέρουσα εμπειρία, όπως αυτή του ERASMUSPLUS.