Της εκδρομής μου χρώματα

Το σχολείο μας, Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο, για δέκατη τρίτη συνεχή χρονιά αποχαιρέτησε τους τελειόφοιτους της σχολικής χρονιάς 2016-2017, σε μια εκδήλωση γιορτής και συγκίνησης, που αποτελεί θεσμό πλέον στα δρώμενα του σχολείου. Η τελετή λήξης της σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε στο εξωτερικό αμφιθέατρο του σχολείου στις 28 Ιουνίου 2017, με τη συμμετοχή μαθητών από όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και Λυκείου του σχολείου μας. Οι «πρωταγωνιστές», βέβαια, ήταν οι τελειόφοιτοι, που μας χάρισαν μια βραδιά χαράς και ψυχαγωγίας, με το κέφι, τη δημιουργικότητα και τον ενθουσιασμό τους. Θεματικός τίτλος της γιορτής «Της εκδρομής μου χρώματα», φράση που συνδυάζει τα όνειρα των παιδιών, αλλά και τις ευχές όλων μας, εκπαιδευτικών και γονιών, για την καινούρια σελίδα στη ζωή τους που ξεκινά με την αποφοίτησή τους.

Με την καθοδήγηση των συντονιστών καθηγητών παρουσιάστηκαν εκδηλώσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο από την παράδοση όσο και από την σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία:

– Εθιμικά δρώμενα του νομού Σερρών, όπως η Γυναικοκρατία, η Γερακίνα, ο Κλήδονας, παρουσιάστηκαν από την ομάδα του σχολείου μας, που συμμετείχε σε πρόγραμμα της Unesco, με θέμα την Άυλη Πολιτισμική Κληρονομιά.

– Προβολή ταινίας μικρού μήκους, δημιούργημα των μαθητών μας που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Erasmusplus (Η πύλη, TheGate) με θέμα την αποδοχή της διαφορετικότητας.

– Η εμφάνιση της χορωδίας του σχολείου ήταν αφιερωμένη στη μουσική δημιουργία του σημαντικού Έλληνα συνθέτη, Σταύρου Ξαρχάκου και μας ταξίδεψε σε νοσταλγικούς μουσικούς τόπους. Μουσική επίσης απολαύσαμε και από το μουσικό συγκρότημα μαθητών του σχολείου, με γνωστές ξένες και ελληνικές μελωδίες.

– Θεατρικά σκετς από τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, με χιουμοριστικά επεισόδια από την σχολική τάξη και την καθοδήγηση της πάντα δημιουργικής και πρόθυμης κ. Μπότσιου Βίκυς. Το ερασιτεχνικό τους ταλέντο μας συνεπήρε και μας χάρισε άφθονο γέλιο.

– Μοντέρνος χορός, με την διδασκαλία της χορογράφου κ. Καλιούζναγια Μαρίνας με αποκορύφωμα τον χορό που μας αφιέρωσαν οι τελειόφοιτοι, για να τους θυμόμαστε, στο ύφος και τα βήματα του τάνγκο.

Με την ομιλία του ο Λυκειάρχης κ. Κεφαλάς Δημήτρης, αποχαιρέτησε τους μαθητές, με ευχές και συγκίνηση, με τον πάντα ευρηματικό λόγο του.

Θερμές ευχαριστίες στους καθηγητές που οργάνωσαν και συντόνισαν την εξαιρετική αυτή εκδήλωση: Σαββοπούλου Νατάσα, Ηλιοπούλου Στεφανία, Μαντενούδη Όλγα, Καρβούνη Έλενα, Κυρανάκης Δημήτρης, Μπαμπαΐτης Δημήτρης και στον ακούραστο Παλάζη Σωκράτη.

Ευχαριστίες, επίσης, οφείλουμε και στους χορηγούς που συνέδραμαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης: Αφοί Καζακίδη, τον κ. Τσόλα Πέτρο από την εταιρία «Χρυσό», την εταιρία «Nektar» Κουρτίδης, καθώς και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και την πρόεδρό του κ. Ζερβάκη Σάσα.

Γονείς και εκπαιδευτικοί χαρήκαμε και απολαύσαμε την ζωντάνια των παιδιών μας και τους ευχόμαστε επιτυχίες στη νέα σημαντική περίοδο της ζωής τους, με ένα μότο από τις δικές τους φωνές: «Καμβάς με χρώματα η εκδρομή μου στον κόσμο, πινέλο εγώ ολοκάθαρο και ζωγραφίζω».