Θεατρική παράσταση του Αριστοτελείου

  Μια μοναδική μαθητική θεατρική παράσταση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι γονείς, οι φίλοι και οι εκπαιδευτικοί του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου στην κατάμεστη αίθουσα «Αστέρια» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών, το βράδυ της 24ης Απριλίου.
Ο θεατρικός όμιλος του σχολείου, με τις σκηνοθετικές οδηγίες και την επιμέλεια της κ. Καλλιόπης Ευαγγελίδου, ανέβασε το έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, «12η Νύχτα». Μετά από πρόβες που ξεκίνησαν στην αρχή του σχολικού έτους τα παιδιά κατάφεραν να μεταφέρουν τους θεατές στο πνεύμα του θεατρικού έργου του Άγγλου ποιητή και θεατρικού συγγραφέα , στο οποίο υμνείται ο έρωτας, μέσα από κωμικές ανατροπές. Ευρηματικά σκηνικά που θύμισαν μαύρο θέατρο, μελωδίες της σχολικής χορωδίας και χορευτικά ιντερμέδια από τον όμιλο του Μοντέρνου Χορού του σχολείου εμπλούτισαν το θέαμα που άφησε τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις.
  Της θεατρικής παράστασης προηγήθηκε η παρουσίαση του έργου των Εκπαιδευτικών Ομίλων του σχολείου, που καλύπτουν τα ενδιαφέροντα των μαθητών, και αναπτύσσουν τις γνώσεις και δεξιότητες, ενώ καλλιεργούν τα ενδιαφέροντα και τις κλίσεις τους, ενθαρρύνουν τη δημιουργική απασχόληση και την ελευθερία έκφρασής τους. Έτσι παρουσιάστηκε το έργο του ομίλου του Μοντέρνου Χορού, που θεωρείται ένας από τους ενεργητικότερους ομίλους του σχολείου μας με πολλές συμμετοχές σε εκδηλώσεις και διαγωνισμούς, του Ποδοσφαίρου, του Teqball, των Extreme Sports ή Υπαιθρίων Δραστηριοτήτων, της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που έχει σχεδιαστεί με την εκπαιδευτική προσέγγιση STEM, του 3D printing, των Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών.
  Μετά την παρουσίαση των ομίλων η μαθήτρια της Β’ Λυκείου Έλενα Χαριστέ στο πιάνο και ο μαθητής της Α’ Λυκείου Δημήτρης Παπαδόπουλος στο βιολί ερμήνευσαν δύο πολύ γνωστά μουσικά κομμάτια.
Θυμίζουμε ότι η εκδήλωση της 24ης Απριλίου εντάσσεται στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 20 χρόνων λειτουργίας του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Σερρών, το οποίο από το έτος ίδρυσής του, το 2004, προσφέρει αδιάλειπτα υψηλού επιπέδου παροχές και ποιοτική εκπαίδευση σε μαθητές και μαθήτριες του τόπου μας.   Η υποδειγματική και δυναμική λειτουργία του σχολείου είναι αποτέλεσμα της σθεναρής δέσμευσής του στην ποιότητα, την καινοτομία, τη γνώση, τον πολιτισμό, την τέχνη και τη συνεχή εκπαίδευση. Σκοπός του, η πρόοδος των νέων και η προώθηση της ολοκληρωμένης Παιδείας!