Τελετή αποφοίτησης 2023

Το απόγευμα της Τετάρτης 21 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στο ανοιχτό αμφιθέατρο του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου η τελετή της αποφοίτησης των μαθητών και μαθητριών της Γ΄ Λυκείου. «Προμετωπίδα» της γιορτής, ο τίτλος «Με τα φτερά του ονείρου…στην άκρη του απείρου». Οι απόφοιτοι και οι απόφοιτες μετέφεραν επί σκηνής με το λόγο, το χορό, το βίντεο και τα θεατρικά δρώμενα τα συναισθήματά τους για τα όμορφα σχολικά χρόνια που άφησαν πίσω τους και τις νέες προκλήσεις και εμπειρίες που ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν στη νέα ζωή που τους περιμένει ως φοιτητές και φοιτήτριες.


Η ομιλία του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Νίκου Ιλανίδη, αποτύπωσε τη συγκίνηση και τη συνδρομή των ίδιων των γονέων στην προσπάθεια των παιδιών τους, τα οποία εμπιστεύτηκαν στο ασφαλές περιβάλλον και το υπεύθυνο προσωπικό του σχολείου.


Τη γιορτή πλαισίωσαν και οι μικρότεροι μαθητές μας που παρουσίασαν με τρόπο ευσύνοπτο και ευρηματικό τις πολλές δράσεις του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου στους τομείς της επιστήμης, του πολιτισμού και του αθλητισμού που έλαβαν χώρα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Πολλές οι πρωτιές και οι διακρίσεις των μαθητών και μαθητριών μας που απέδειξαν ότι το σχολείο μας εκπληρώνει στο ακέραιο τους (εκ)παιδευτικούς στόχους που θέτει!


Ιδιαίτερη στιγμή στη γιορτή αποτέλεσε η βράβευση τριών επιστημόνων- παλαιών αποφοίτων του σχολείου μας που διαπρέπουν στον τομέα της επιστήμης στον οποίο δραστηριοποιείται ο καθένας, των κ. Βασίλη Ζήση, Στέργιου Εφέ και Γεωργίου- Μάριου Γκολέμη.

Η ομιλία του κ. Κεφαλά Δημητρίου, του πρώην λυκειάρχη του εκπαιδευτηρίου που συνταξιοδοτείται στο εξής, προσέδωσε έναν τόνο συγκινητικού προσωπικού απολογισμού, που συγχρόνως εκφράζει την αγάπη όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου μας για τα παιδιά που έχουμε κοντά μας.


Στο τέλος της εκδήλωσης ο λυκειάρχης κ. Θεολόγου Απόστολος μοίρασε στους μαθητές αναμνηστικό λεύκωμα και οι μαθητές ανταπέδωσαν την ευγενή προσφορά, δίνοντας στον ίδιο κολάζ που φιλοτέχνησαν με μεράκι και αγάπη.


Η τελετή έκλεισε με το βίντεο- αφιέρωμα στους γονείς των αποφοίτων και στη συνέχεια ο νυχτερινός ουρανός φωτίστηκε από τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα, ενώ ακούστηκαν και μελωδίες που επέλεξαν οι διοργανώτριες της γιορτής, για να σηματοδοτήσουν το καινούριο ταξίδι που μόλις άρχισε για τα νέα αυτά παιδιά, που θα ταξιδέψουν «Με τα φτερά του ονείρου…στην άκρη του απείρου!»