ΣΥΝΥΠΑΡΧΩ – ΣΥΝΑΝΗΚΩ – ΣΥΜΠΟΡΕΥΟΜΑΙ

Με μεγάλη τιμή το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών συμμετείχε στο 4ο Μαθητικό Συμπόσιο του Δικτύου Λυκείων Κεντρικής Μακεδονίας ASPnetUnesco, που έλαβε χώρα το διήμερο 23-24 Φεβρουαρίου 2018.

Στο Συμπόσιο συμμετείχαν δώδεκα Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας και της Αττικής σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την Unesco.

Θέμα του 4ου Μαθητικού συμποσίου ήταν:

Συνυπάρχω – Συνανήκω – Συμπορεύομαι

Θεσμικό και Αξιακό πλαίσιο – Κατακτήσεις και προτάσεις.

Το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών ευχαριστεί και συγχαίρει τους συντονιστές εκπαιδευτικούς  του 2ου ΓΕΛ Σερρών για την άψογη διοργάνωση του Συμποσίου και κυρίως τους μαθητές και μαθήτριες όλων των σχολείων για την ενθουσιώδη συμμετοχή τους.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου, με τον δυναμισμό, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, παρουσίασαν στο καλλιτεχνικό μέρος του Συμποσίου δραματοποιημένη μορφή ποιημάτων του Κ.Χ. Μύρη, του Καβάφη, του Σ. Κιόρογλου, του MartinNiemollerκαι Γιάννη Ρίτσου, με θέμα την προσφυγιά, την αλληλεγγύη και την συναδέλφωση.

Η συμμετοχή τους στις Επιτροπές διαβούλευσης και στην Ολομέλεια του Συμποσίου, όπου διατύπωσαν τις προτάσεις τους για την ισότητα, την ξενοφοβία, τον ρατσισμό, το σεξισμό και την κατοχύρωση του ανθρωπισμού ως πανανθρώπινου αιτήματος της εποχής μας, απέδειξε την ικανότητά τους στην επιχειρηματολογία και κριτική, τη συνεργατική διάθεση και το δημοκρατικό ήθος.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε ότι ο θεσμός αυτός θα συνεχιστεί και δίνουμε ραντεβού να συναντηθούμε στο επόμενο Μαθητικό Συμπόσιο!!!!!!!!!!