6ος Ολυμπιονίκης με την Εθνική Ελλάδος U16

Ο μαθητής μας Δημήτρης Λαδόπουλος μέλος της εθνικής ομάδας σκάκι U16 κατέκτησε με τα υπόλοιπα μέλη της εθνικής ομάδας την 6η θέση στην 40η Ολυμπιάδα Σκακιού που πραγματοποιήθηκε στις 28-6/9/2012 στην Κωνσταντινούπολη.

Στην 1η σκακιέρα της Εθνικής μας ομάδας αγωνιζόταν ο Σκακιστής της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων Σπύρος Ναούμ  και στη 2η ο Ρεθυμνιώτης αθλητής του ΣΚΟΡ Νικόλας Θεοδώρου που μαζί με τους Παπασημακόπουλο Αλέξανδρο (ΑΣ Παπάγου), Λαδόπουλο Δημήτρη (ΣΟΗ) και Καλογριδάκη Γιώργο (Νέα Φιλαδέλφεια) αποτελούσαν τη σύνθεση της ομάδας μας. Προπονητής ήταν ο Β. Τσαρουχάς.

Η θέση αυτή αποτελεί αδιαμφισβήτητα πολύ μεγάλη επιτυχία, αφού στην Ολυμπιάδα συμμετείχαν όλα τα σκακιστικά μεγαθήρια με πολύ δυνατές συνθέσεις. Η Εθνική μας, παρά το γεγονός ότι στην αρχική κατάταξη ήταν το Νο 14, ξεπέρασε κάθε προσδοκία με εντυπωσιακές εμφανίσεις και ισοβάθμησε στην 4η θέση στην τελική κατάταξη με την Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν (5ο)! Πρωταθλήτρια κόσμου αναδείχτηκε η Ρωσία, που ήταν και το Νο 1 στην αρχική κατάταξη των αγώνων. Την 2η θέση κατέκτησε το Ιράν και την 3η η Ινδία.

Η επιτυχία των νεαρών σκακιστών, αποτελεί συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας της 2ης θέσης (σε ισοβαθμία με το 1ο  Ιράν) που κατέλαβε η Εθνική Ελλάδας Παίδων στις 19-24/4/2012, στη Διεθνή συνάντηση 6 εθνικών ομάδων στο Ικόνιο της Τουρκίας, υπό τον Ομοσπονδιακό προπονητή της ΕΣΣΚ Κώστα Τσαρουχά και την συμμετοχή των αθλητών μας Σ. Ναούμ και Ν. Θεοδώρου στην 5μελή ομάδα.