Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη

Στις 16-18 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η 7η Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση Επιτροπών του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου “Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη”. Σε αυτό, συμμετείχαν 5 μαθητές του σχολείου μας. Ο Μέγας Νίκος (Επιτροπή για το δικαίωμα των παιδιών στην εκπαίδευση, με χώρα εκπροσώπησης Ελλάδα), η Κούρταλη Αφροδίτη (Επιτροπή για συμμετοχή των γυναικών στη πολιτική και δημόσια ζωή, με χώρα εκπροσώπησης τη Ρουμανία), ο Χρήστος Θεοδωρίδης (Επιτροπή για το δικαίωμα στην ίση αμοιβή για εργασία ίσης αξίας των γυναικών, με χώρα εκπροσώπησης τη Δανία), η Σιάρκου Ραλλία (Επιτροπή για το δικαίωμα στην ίση αμοιβή για εργασία ίσης αξίας των γυναικών, με χώρα εκπροσώπησης τη Σουηδία) και η Στράντζαλη Κατερίνα (Επιτροπή για το δικαίωμα σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο διαβίωσης, με χώρα εκπροσώπησης Δανία). Στο συνέδριο αυτό συμμετείχαν πάνω από 600 παιδιά από όλη την Ελλάδα. Ως διπλωμάτες, παρέθεσαν τα προβλήματα και τρόπους λύσεις για κάποια από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας. Επιπλέον τη τελευταία μέρα, άκουσαν τα ενθαρρυντικά λόγια κάποιων από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους της χώρας μας που παλεύουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα και υποστηρίζουν τους νέους και τη φωνή τους.

Η τελετή λήξης δεν θα μπορούσε να κλείσει με καλύτερο τρόπο παρά με την απονομή των βραβείων στους μαθητές που ξεχώρισαν με την παρουσία τους στο συνέδριο!!

Φυσικά θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν και μας εντυπωσίασαν όλους με τις ιδέες, την προσπάθεια και τη χαρά τους!

Ελπίζουμε για όλους το #ΜΡΔ2022 να είναι μια ωραία ανάμνηση όπως είπε και η επικεφαλής του συνεδρίου μας, κα Περράκη!

#studentsdiplomats #humanrights