Ευρωπαϊκή ημέρα γλωσσών

Το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο, όπως κάθε χρόνο, γιόρτασε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, η οποία καθιερώθηκε το 2001 με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 26 Σεπτεμβρίου, ενθαρρύνοντας τους Ευρωπαίους να μάθουν όλο και περισσότερες γλώσσες σε οποιαδήποτε ηλικία, εντός και εκτός σχολείου.


Η γλωσσική πολυμορφία ως γνωστόν αποτελεί εργαλείο για την επίτευξη ευρύτερης διαπολιτισμικής κατανόησης και βασικό στοιχείο στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Ηπείρου μας.


Έτσι οι μαθητές των ξενόγλωσσων τμημάτων μαζί με τις καθηγήτριες τους διοργάνωσαν διάφορες δράσεις, όπως ενημέρωση σχετικά με την ημέρα αυτή, διαδραστικά παιχνίδια, διαγωνισμούς και κουίζ με έπαθλα, αφίσες και κατασκευές.


Τα παιδιά συμμετείχαν σε όλες τις δράσεις με έντονο ενδιαφέρον και χαρά, αποκόμισαν γνώσεις σχετικά με τη σημασία της εκμάθησης ξένων γλωσσών και έστειλαν το δικό τους δυνατό μήνυμα ότι η γλωσσική ποικιλία είναι μια πολύτιμη περιουσία την οποία οφείλουμε να διαφυλάττουμε και να αξιοποιούμε καθημερινά, γιατί συμβολίζει την ενότητα των ανθρώπων.