Η επίσκεψη του Παναγιώτη Γιαννάκη

Φόρτωση Εκδηλώσεις

Η επίσκεψη του Παναγιώτη Γιαννάκη

Τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021 ο «δράκος του Ελληνικού μπάσκετ», Παναγιώτης Γιαννάκης επισκέφθηκε το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών. Ο Σερραίος πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής και αρχηγός του Άρη Θεσσαλονίκης τη σεζόν 1982-83, Βασίλης Παραμανίδης προσκάλεσε τον παλιό συμπαίκτη και φίλο του, Παναγιώτη Γιαννάκη στην πόλη μας. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, συνοδευόμενος από τον Βασίλη Παραμανίδη και τον πρόεδρο της ομάδας «Ορφέας Νέου Σκοπού», Σταύρο Πανιόπουλο επισκέφθηκαν αρχικά το Ειδικό Σχολείο Σερρών και στη συνέχεια το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο, στο οποίο τους υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά Δημήτριος Νότας και οι Διευθυντές του σχολείου Δημήτριος Κυρανάκης και Απόστολος Θεολόγου.
Η οικογένεια του Αριστοτελείου έζησε μοναδικές στιγμές και προσπάθησε να πάρει λίγη από τη λάμψη αυτού του τεράστιου για την Ελλάδα και το Ευρωπαϊκό μπάσκετ αθλητή και προπονητή. Την εκδήλωση προλόγισαν ο Διευθυντής του Γυμνασίου, Δημήτριος Κυρανάκης, ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά, Δημήτριος Νότας και ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Δημήτριος Μπότσιος. Μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που έχει αναδείξει ποτέ η ελληνική καλαθοσφαίριση, ο σπουδαίος Παναγιώτης Γιαννάκης απευθύνθηκε στους μαθητές και καθηγητές, όπως θα μιλούσε στα δικά του παιδιά, όπως θα μιλούσε στους παίκτες του. Άλλωστε είναι γνωστή η αγάπη του Παναγιώτη Γιαννάκη για τα μικρά παιδιά. Τους μίλησε για τα όνειρα που μπορούν να γίνουν αληθινά, για τις τεράστιες δυνατότητες που έχουν, αν το πιστέψουν κι αν δουλέψουν, για τους στόχους που πρέπει να βάζουν στη ζωή, για την αξία του αθλητισμού.
Ο Παναγιώτης Γιαννάκης απέδειξε ακόμη μια φορά ότι πίσω από τον τεράστιο αθλητή και προπονητή κρύβεται ένας απίστευτος χαρακτήρας, ένας Άνθρωπος με Α κεφαλαίο.
Το σχολείο χάρισε στον Παναγιώτη Γιαννάκη, τιμής ένεκεν, το βιβλίο «Ιστορία της πόλεως των Σερρών και της περιφέρειας της» του Σερραίου συγγραφέα Γεωργίου Καφταντζή.
Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Διευθυντή του Λυκείου με τους Παναγιώτη Γιαννάκη, Βασίλη Παραμανίδη, Δημήτριο Νότα, Σωτήρη Τσιμούρτα και Σωκράτη Ηλιάδη με αντικείμενο συζήτησης τη δημιουργία χώρων άθλησης στον Δήμο Εμμανουήλ Παππά. Σε κλίμα δημιουργίας, συναίνεσης και ανταλλαγής απόψεων δόθηκαν αμοιβαίες υποσχέσεις για περαιτέρω συνεργασία, με στόχο την αποτύπωση των ιδεών και την υλοποίησή τους.
Ο δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης, ως παίκτης το 1987 και ως προπονητής το 2005, συνέχισε την περιοδεία του στο Νέο Σκοπό Σερρών, όπου τον υποδέχτηκε η διοίκηση του «Ορφέα Νέου Σκοπού», ανοίγοντας μια νέα σελίδα στον Σύλλογο, τους προπονητές, τους αθλητές και τους γονείς με πρωτεργάτη τον Βασίλη Παραμανίδη.

  • Price

  • Start Date

    27 Σεπτεμβρίου 2021

  • Start Time

  • End Date

    27 Σεπτεμβρίου 2021