7ος Διαγωνισμός Εκφραστικής-Θεατρικής Ανάγνωσης - Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο

7ος Διαγωνισμός Εκφραστικής-Θεατρικής Ανάγνωσης

Φόρτωση Εκδηλώσεις

7ος Διαγωνισμός Εκφραστικής-Θεατρικής Ανάγνωσης

Το Σάββατο 29 Μαΐου έγινε σε διαδικτυακή συνάντηση η απονομή των βραβείωντου 7ου Διαγωνισμού Εκφραστικής-Θεατρικής Ανάγνωσηςστα γαλλικά, που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ελληνογαλλική σχολή Καλαμαρί, με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πολλών σχολείων.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν “Ιστορίες που μας ταξιδεύουν στο χρόνο, παρελθόν ή μέλλον”-“Des histoires qui nous voyagent dans le temps”.

Το απόσπασμα που διάβασαν οι μαθητές ήταν από το μυθιστόρημα “Μικρός Πρίγκιπας” του Γάλλου συγγραφέα Αντουάνντε Σαιντ-Εξυπερύ το οποίο είναι ένα μαγικό παραμύθι, διαχρονικό, γραμμένο για μικρούς και μεγάλους. O μικρός πρίγκιπας ταξιδεύει, επισκέπτεται καινούργιους πλανήτες, θέλει να δει και να μάθει.

Οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου:

1. Λουκία Αθανασιάδου

2. Φαίδρα Αχουλιά

3. Γεώργιος Μάρκου

4. Δημήτριος Παπαδόπουλος

5. Παναγιώτα-Ελπίδα Στασινού

αφού κατανοήσαν το κείμενο, το απέδωσαν όσο πιο θεατρικά με ανάλογη έκφραση στα γαλλικά συμμετέχοντας στο διαγωνισμό παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας αυτής της χρονιάς επιδεικνύοντας συνέπεια, ζήλο, υπευθυνότητα και ενδιαφέρον. Με πολλές διαδικτυακές συναντήσεις και πρόβες – μέσω της πλατφόρμας Microsoft Teams που χρησιμοποιεί το σχολείο- οι μαθητές, με την καθοδήγηση της καθηγήτριας γαλλικών κ. Στεφανίας Ηλιοπούλου, μπόρεσαν να υλοποιήσουν αυτή τη δράση με μεγάλη επιτυχία.

Η συμμετοχή δεν έγινε με τη δια ζώσης παρουσίαση, λόγω της πανδημίας αλλά με αποστολή βίντεο της ανάγνωσης – δραματοποίησης, ενώ συνέδραμε και η καθηγήτρια της Πληροφορικής του σχολείου κ. Έλενα Καρβούνη.

Οι μαθητές Παναγιώτα – Ελπίδα Στασινού και Δημήτριος Παπαδόπουλος έλαβαν το 3ο βραβείο Εκφραστικής Ανάγνωσης στην κατηγορία Γυμνασίου.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και ευχόμαστε πάντα επιτυχίες στη ζωή τους, καθώς και στην επόμενη συμμετοχή.

  • Price

  • Start Date

    29 Μαΐου 2021

  • Start Time

  • End Date

    29 Μαΐου 2021