Δύο μαθήτριες μας σε ρόλο διπλωμάτη

Δυο μαθήτριες του Αριστοτέλειου Εκπαιδευτηρίου Σερρών σε ρόλο διπλωμάτη στο 6ο Μαθητικό Συνέδριο Προσομοίωσης των Επιτροπών του ΟΗΕ
Το 6ο Μαθητικό Συνέδριο Προσομοίωσης των Επιτροπών του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου ΜΡΔ 2021 «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη – ΜΡΔ» πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά διαδικτυακά. Φέτος, σημείωσε ρεκόρ συμμετοχής, καθώς έλαβαν μέρος περισσότεροι από 500 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου!
Παρά τα εμπόδια της πανδημίας και του ζοφερού κλίματος, τα παιδιά, η ελπίδα για το μέλλον, έδωσαν τον τόνο με τις ιδέες τους, τη διάθεση για να αλλάξουν τον κόσμο και την αισιοδοξία ότι το αύριο μπορεί να γίνει καλύτερο. Για τρεις μέρες τους ακούσαμε να ξεδιπλώνουν τη σκέψη τους, να συμμετέχουν ενεργά στο διάλογο για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να στέκονται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα απέναντι σε μερικά από τα πιο σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την ανθρωπότητα.
Τα παιδιά έγιναν «ενήλικες» και μπήκαν στο ρόλο εκπροσώπων μεγάλων διεθνών οργανισμών, έζησαν τη διαδικασία των τεκμηριωμένων ομιλιών και του επίσημου διαλόγου.
Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν οι δίκες μας μαθήτριες Χριστίνα Γκολέμη και Αφροδίτη Κούρταλη που συμμετείχαν στο Μαθητικό Συνέδριο Προσομοίωσης των Επιτροπών του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου ΜΡΔ 2021 «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη – ΜΡΔ». Η Χριστίνα Θεοδώρα Γκολέμη ήταν στην επιτροπή για το δικαίωμα στην ελευθερία της σκέψης συνείδησης και θρησκείας και εκπροσωπούσε την Αίγυπτο και η Κούρταλη Αφροδίτη συμμετείχε ως εμπειρογνώμονας στην Επιτροπή για την Εξάλειψη των Διακρίσεων σε βάρος των Γυναικών υποστηρίζοντας το δικαίωμα στην ίση αμοιβή για εργασία ίσης αξίας.
Συγχαρητήρια στις μαθήτριες για τη συμμετοχή και τις διακρίσεις που απέσπασαν αλλά και στους γονείς και καθηγητές τους που τους στήριξαν στην προετοιμασία.
Σημειώνεται ότι η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας

Υπερσύνδεσμος