ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ»

Την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 στην Αίθουσα Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας «Αλέξανδρος» πραγματοποιήθηκε η γιορτή επιβράβευσης των μαθητών που διακρίθηκαν στον παγκόσμιο διαγωνισμό ζωγραφικής «ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ» με θέμα «Μια γιορτή της ειρήνης».

Ο διαγωνισμός έλαβε χώρα στις 24 Οκτωβρίου 2016 στο Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών.

Στόχος του διαγωνισμού είναι να βοηθήσει τα παιδιά να εκφράσουν δημιουργικά τα συναισθήματά τους για την ειρήνη, να σκεφτούν και να συνειδητοποιήσουν – με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών και των γονέων – τα οφέλη της αλλά και τον αγώνα που χρειάζεται για τη διατήρησή της.

Η δράση ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις. Η πρώτη στις 13 Οκτωβρίου 2016 στην οποία έγινε η ενημέρωση των μαθητών και η δεύτερη στις 24 Οκτωβρίου 2016 όπου οι μαθητές πραγματοποίησαν τις δημιουργίες τους.

Το διαγωνισμό υποστηρίζει η Διεθνής Οργάνωση των Lions που ιδρύθηκε το 1917 και είναι η μεγαλύτερη Διεθνής, μη κερδοσκοπική οργάνωση προσφοράς προς την κοινότητα, η οποία δραστηριοποιείται σε 206 χώρες, με 1.400.000 και πλέον μέλη, που κατανέμονται σε περισσότερες από 46.000 Λέσχες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στο Διεθνή αυτό Διαγωνισμό έχουν συμμετάσχει μέχρι σήμερα πάνω από 8.000.000 (οκτώ εκατομμύρια) παιδιά, ηλικίας 11 έως 13 ετών, από 75 (εβδομήντα πέντε) χώρες.

Στο διαγωνισμό αυτό διακρίθηκε το έργο του μαθητή της Α΄ Γυμνασίου του εκπαιδευτηρίου μας, Γιώργου Τζιλερίδη.

Η γιορτή πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι εκπαιδευτικοί του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Σερρών συγχαίρουν το μαθητή τους για τη διάκρισή του.