Διαγωνισμός Μαθηματικών “Καγκουρό”

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017, στο Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Ν. Σερρών  ο 11ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαθηματικών με την επωνυμία “Καγκουρό”.

Συμμετείχαν μαθητές  Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου σε θέματα διαφορετικού επιπέδου προσαρμοσμένα στο εθνικό αναλυτικό πρόγραμμα και απολύτως συμβατά με το εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Όλα τα παιδιά στο τέλος του διαγωνισμού έλαβαν βεβαίωση συμμετοχής και εκπαιδευτικά δώρα. Επιπλέον τα παιδιά που θα διακριθούν θα λάβουν επιπρόσθετα βραβεία.

Ο διεθνής μαθηματικός διαγωνισμός «Καγκουρό» είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός διασκεδαστικός διαγωνισμός στον κόσμο, με συμμετοχή 6,5 εκατομμυρίων μαθητών από 70 χώρες. Η Ελλάδα άρχισε να συμμετέχει στον διαγωνισμό από τον Μάρτιο του 2007.

Ο δημοφιλής αυτός διαγωνισμός διενεργείται με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή κάθε χρόνο στις εγκαταστάσεις του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου. Έχει ως στόχο να  καλλιεργήσει τη σκέψη και να φέρει πνευματική ικανοποίηση σε όλους τους μαθητές και όχι μόνο σε εκείνους που έχουν ιδιαίτερη κλίση στα μαθηματικά.