Αριστοτέλης

Το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο αποτελεί σήμερα, μια σύγχρονη και δυναμική κοινότητα παιδείας αναγνωρισμένη σ’ όλο τον νομό μας. Στην προσπάθεια να επεκτείνει τους τομείς δράσεις του στον πολιτισμό και στον αθλητισμό, από το 2005 προχώρησε στη δημιουργία Αθλητικού και Πολιτιστικού Σωματείου με την επωνυμία «Αριστοτέλης», αναγνωρισμένο από το πρωτοδικείο και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.  

Σκοπός του η γνωριμία και η διάδοση  μη διαδεδομένων αθλημάτων αλλά και η ενεργοποίηση τμημάτων γνωστών αθλημάτων, που δεν έχει η πόλη μας.
Στην προσπάθεια αυτή, προχωρήσαμε στην δημιουργία:
  • «ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΠΑΙΔΩΝ» και αγωνιστικό τμήμα παίδων, με συμμετοχή στο πρωτάθλημα Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και στο παγκόσμιο  τουρνουά χειροσφαίρισης Interamnia World Cup.
  • «ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ» και αγωνιστικό τμήμα ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ με συμμετοχή στο πρωτάθλημα Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. 
  • Αγωνιστικού Σκακιστικού τμήματος αναγνωρισμένο από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (ΕΣΟ).
Κύριο μέλημά μας είναι να μυήσουμε τα παιδιά στον αθλητισμό και να τα αποτρέψουμε από τις μάστιγες της εποχής μας. Να δείξουμε στα παιδιά την ωραία πλευρά της ζωής. 
Τα παιδιά συστηματικά και οργανωμένα αθλούνται και ψυχαγωγούνται σ’ αυτό που αγαπούν. Η παρουσία των οργανωτών, η δύναμη και η επιμονή της προπονητικής ομάδας εγγυώνται το υψηλό επίπεδο λειτουργίας των Ακαδημιών.