Από τη Γεωμετρία στην Ιατρική

Την Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2018, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και φίλοι του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Σερρών είχαν τη χαρά και την τιμή να παρακολουθήσουν την ομιλία  του διακεκριμένου νευροχειρουργού Αλέξανδρου Ανδρέου, διευθυντή της Νευροχειρουργικής και Παρεμβατικής Νευροακτινολογίας στο νοσοκομείο «Υγεία». Το θέμα της διάλεξης είχε τον τίτλο « Από τη γεωμετρία στην Ιατρική». Ο ομιλητής, με αμεσότητα και μοναδική μεταδοτικότητα, κατάφερε με τρόπο απλό και καταληπτό να εξηγήσει στους μαθητές τη σχέση- συνάφεια των δύο επιστημονικών αντικειμένων, για να συνεχίσει  με πιο ειδικές αναφορές στη λειτουργία του εγκεφάλου και τις προόδους της επεμβατικής ιατρικής στον τομέα αυτό. Με στοιχεία αυτοαναφορικότητας, ο κύριος Ανδρέου εξήψε το ενδιαφέρον των μαθητών, που ενθαρρύνθηκαν να διατυπώσουν τις απορίες του και να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για το ιατρικό αυτό θέμα. Η επίσκεψη του ιατρού κ. Ανδρέου εντάσσεται στο πλαίσιο επισκέψεων  ακαδημαϊκών και επιστημόνων που μπορούν να ενημερώσουν και να εμπνεύσουν, ως υγιή πρότυπα, τους μαθητές μας!  


Βιογραφικό

Πτυχιούχος Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης με Διδακτορική Διατριβή στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Με ειδικότητα στην Νευροχειρουργική στο ΓΠΝΑ “Γεννηματάς” και εξειδίκευση στην Επεμβατική Νευροακτινολογία στο τμήμα Επεμβατικής Νευροακτινολογίας του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης, Διευθυντής και στο Τμήμα Επεμβατικής Νευροακτινολογίας του Ιατρικού Κέντρο UCLA των ΗΠΑ.

Έχει συμμετέχει σε περισσότερα από 50 συνέδρια, Ελληνικά και Διεθνή, παρουσιάζοντας επιστημονικές εργασίες ή δίνοντας διαλέξεις ως προσκεκλημένος ομιλητής.

Έχει δημοσιεύσει 37 εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά, ελληνικά και διεθνή.

Εργάζεται στο νοσοκομείο «Υγεία» από το 1995, έως το 1999 ως επιμελητής της Νευροχειρουργικής Κλινικής. Από το 2000 έως και σήμερα, ως Διευθυντής του Τμήματος Νευροχειρουργικής και Επεμβατικής Νευροακτινολογίας. Κατά την διάρκεια των ετών αυτών έχει διενεργήσει περίπου 2500 ενδοαγγειακές επεμβάσεις και 1800 νευροχειρουργικές για διάφορες παθήσεις του ΚΝΣ.