Αγιασμός στο Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών

Σε ιδιαίτερα χαρούμενη και συγκινητική ατμόσφαιρα τελέστηκε σήμερα ο Αγιασμός στο Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών , παρουσία του δημάρχου Σερρών κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη και του Προέδρου Κοινότητας Νέου Σουλίου κ. Βρέττα Αριστοτέλη.

Οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι, οι καθηγητές, οι απόφοιτοι, οι μαθητές και οι  γονείς κυρίως των  μικρών παιδιών του Γυμνασίου προσήλθαν ευδιάθετοι αυτή την ιδιαίτερη μέρα που σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας σχολικής χρονιάς. Μια τέτοια μέρα άλλωστε γεννά, όπως πάντα, προσδοκίες για την απαρεμπόδιστη και επιτυχή διεξαγωγή των μαθημάτων και την επίτευξη των υψηλών στόχων που θέτουν οι ίδιοι οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί τους.

Το Αριστοτέλειο, διάγοντας επιτυχώς το εικοστό έτος λειτουργίας του, άνοιξε για μια ακόμα φορά τις πόρτες του, πανέτοιμο να προσφέρει έργο υψηλής εκπαιδευτικής αξίας, ανταποκρινόμενο στις παραπάνω προσδοκίες και στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής που έχουν καταστήσει το εκπαιδευτικό έργο περισσότερο απαιτητικό από ποτέ. Οι σύγχρονες προκλήσεις  άλλωστε δεν εξαντλούνται μόνο στην επίτευξη αμιγώς γνωσιακών στόχων∙ σχετίζονται και με την πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών και τη θωράκισή τους με βαθιές και στέρεες ανθρωπιστικές αξίες που θα τους καταστήσουν ικανούς να παραμείνουν αληθινοί άνθρωποι σ΄ έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία και αμφισβητεί αξίες,  σταθερές και βεβαιότητες με τις οποίες γαλουχήθηκαν όλες οι προηγούμενες γενιές.

Σ΄ αυτό το απαιτητικό περιβάλλον, που θέτει προβληματισμούς, ανοίγει όμως και ευκαιρίες, το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο στέκει πανέτοιμο να συμβάλει με τη συνέπεια που το χαρακτηρίζει στην επιτέλεση του  εκ-παιδευτικού του ρόλου. Με το έμπειρο προσωπικό του, την ψηφιακή τάξη, το εμπλουτισμένο με νέες σημειώσεις και τεχνικά μέσα πρόγραμμα σπουδών του, υποδέχεται τους παλαιούς και νέους μαθητές του με περισσή αγάπη, έγνοια και αίσθηση καθήκοντος, για να τους οδηγήσει στον όμορφο κόσμο της γνώσης. Έχει σχεδιάσει παράλληλα μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων που πρόκειται να υλοποιήσει. Τα προγράμματα αυτά θα κάνουν τους μαθητές να αγαπήσουν το σχολείο και να παρακολουθήσουν την εκπαιδευτική διαδικασία με διάθεση, αυτοπεποίθηση και ηρεμία στο ασφαλές περιβάλλον του.

Ευχόμαστε στους καθηγητές του σχολείου μας δύναμη στην επιτέλεση του όμορφου αλλά και δύσκολου έργου τους! Στους γονείς  που μας εμπιστεύονται απευθύνουμε πρόσκληση να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια των παιδιών τους και των εκπαιδευτικών που οι ίδιοι επέλεξαν! Στους νεαρούς μαθητές και τις μαθήτριές μας ευχόμαστε υγεία, φώτιση και διάθεση συνεργασίας με τους δασκάλους  και τους συμμαθητές τους!