ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΑΘΛΗΣΗ – ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019

Σήμερα Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019, στο Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών, όπως και σε όλα τα σχολεία της χώρας μας προσπαθήσαμε να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές μας να γνωρίσουν τι σημαίνει αθλητισμός, να νιώσoυν τη χαρά και τα οφέλη της άθλησης, χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας, να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.

Με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση – Αγαπώ την Υγεία μου» οι γυμναστές κ. Κώστας Αλεξιάδης και Δημήτρης Μπότσιος σχεδίασαν και υλοποίησαν με τους μαθητές μας δράσεις  κατά τη διάρκεια της ημέρας εντός σχολικού ωραρίου.

Μέσω της βιωματικής δράσης, επιδιώξαμε να ενώσουμε την κοινωνία και να προβάλουμε τις αξίες του αθλητισμού, γιατί ο Αθλητισμός είναι δικαίωμα για όλους.

Αναγνωρίζουμε την αναγκαιότητά του, και προσπαθούμε να παρακινήσουμε τους μαθητές να συμμετέχουν σε οποιοδήποτε είδος φυσικής δραστηριότητας, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης,  με την καλλιέργεια και την ενίσχυση της ευεξίας, αποβάλλοντας την αδράνεια και την υποκινητικότητα, που αποτελούν τις κύριες αιτίες της παχυσαρκίας στους νέους, σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες. 

Ο δρόμος της γνώσης είναι ένας δύσκολος και διαρκής αγώνας και ο αθλητισμός μπορεί να σας δώσει τα παραδείγματα για να πετύχετε τους στόχους σας.