Το Αριστοτέλειο επισκέπτεται τους βασιλικούς τάφους της Βεργίνας.

Την 1η Νοεμβρίου του τρέχοντος σχολικού έτους , το Αριστοτέλειο πραγματοποίησε μια ημερήσια εκδρομή στην πόλη της Βέροιας. Πριν όμως από την άφιξη στην πόλη, το σχολείο επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας.

Οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου επιβιβάστηκαν το πρωί στα λεωφορεία και δυο ώρες μετά έφτασαν στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η επίσκεψη στο μουσείο της περιοχής, χτισμένο κάτω από έναν μικρό λόφο. Τα παιδιά θαύμασαν τους βασιλικούς τάφους του Φιλίππου Β΄ και του Αλεξάνδρου Δ’, που φωτίζονταν μάλιστα ελαφρώς ,δημιουργώντας μια υποβλητική ατμόσφαιρα. Από τις μακέτες των ταφών,  πληροφορήθηκαν για την ύπαρξη κτερισμάτων μέσα στους τάφους. Εντυπωσιακή ήταν επίσης ,η χρυσή λάρνακα με το δεκαεξαπτέριγο αστέρι όπου φυλλάσονταν τα οστά των νεκρών, όπως και το εξαιρετικής τέχνης χρυσό στεφάνι που εκτίθεται μαζί με τη λάρνακα του Φιλίππου.

Μετά την ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και μισή ώρα αργότερα οι μαθητές επισκέφθηκαν την πόλη της Βέροιας. Η μέρα ήταν ηλιόλουστη κι έτσι ο περίπατος στους όμορφους ανηφορικούς δρόμους της πόλης ήταν θαυμάσιος . Μάλιστα , οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν νοστιμιές της τοπικής κουζίνας, όπως το παραδοσιακό ραβανί. Ωστόσο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον δημιούργησε το ιστορικό  μνημείο του «Βήματος του Αποστόλου Παύλου» όπου κάθε χρόνο διεξάγεται εορταστική εκδήλωση, υπό τον τίτλο «Παύλεια». 

του Αντώνη Μανασσή