Πολιτιστικά Νέα

Οι μικροί μας μαθητές παρακολούθησαν την Τρίτη 6 Μαρτίου, στο δημοτικό θέατρο « Αστέρια», την παιδική σκηνή Θεσσαλονίκης, σε ένα μαγευτικό μιούζικαλ, βγαλμένο από το κλασικό αριστούργημα του Κάρολου Ντίκενς, τον « Όλιβερ Τουίστ». Παρακολούθησαν τον γνωστό ήρωα να καταφέρνει να νικά τις δυσκολίες της ζωής στη Βικτωριανή Αγγλία, χάρη στη μεγάλη δύναμη της ψυχής του. Το έργο έστειλε έτσι σε όλους ένα μήνυμα αισιοδοξίας και χαράς, μέσα από χαρούμενες νότες, ξεκαρδιστικά στιγμιότυπα και υπέροχες χορογραφίες. Εντύπωση προκάλεσαν και οι επτά ηθοποιοί με το χορό, το τραγούδι τους και την ικανότητά τους να επικοινωνούν με τα παιδιά, αλλά και το μαγευτικό σκηνικό, όπως και τα κοστούμια εποχής.

Είναι, τελικά υπέροχο, να υποδέχονται οι μαθητές μας την άνοιξη με καλλιτεχνικές εμπειρίες, ταξιδεύοντας στον κόσμο του παραμυθιού και της μυθοπλασίας. Και έπεται συνέχεια…

Περισσότερα

Με μεγάλη τιμή το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών συμμετείχε στο 4ο Μαθητικό Συμπόσιο του Δικτύου Λυκείων Κεντρικής Μακεδονίας ASPnetUnesco, που έλαβε χώρα το διήμερο 23-24 Φεβρουαρίου 2018.

Στο Συμπόσιο συμμετείχαν δώδεκα Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας και της Αττικής σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την Unesco.

Θέμα του 4ου Μαθητικού συμποσίου ήταν:

Συνυπάρχω – Συνανήκω – Συμπορεύομαι

Θεσμικό και Αξιακό πλαίσιο – Κατακτήσεις και προτάσεις.

Το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών ευχαριστεί και συγχαίρει τους συντονιστές εκπαιδευτικούς  του 2ου ΓΕΛ Σερρών για την άψογη διοργάνωση του Συμποσίου και κυρίως τους μαθητές και μαθήτριες όλων των σχολείων για την ενθουσιώδη συμμετοχή τους.

Περισσότερα

Τη θεατρική παράσταση «ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ», στο θέατρο Αστέρια παρακολούθησαν οι μαθητές μας της Γ΄ Γυμνασίου και των δύο πρώτων τάξεων του Λυκείου,  τη  Δευτέρα, στις 12 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για το «μονόλογο ενός καθ’ ομολογία παραλόγου», έργο του Κώστα Λεμονή, με πρωταγωνιστή τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση, βραβευμένο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών. Το έργο έχει ως αποδέκτες τα νεαρά παιδιά, που εν μέσω ηθικής και κοινωνικής κρίσης, σαν καιόμενοι φοίνικες, περιμένουν να αναγεννηθούν. Μέσα από την ομιλία παραίτησης ενός διεφθαρμένου υπουργού της Βουλής, που βρίσκεται όμως σε κρίση συνείδησης, οι νεαροί μαθητές και οι λοιποί θεατές έρχονται αντιμέτωποι με το παρόν και το μέλλον τους, οδηγούμενοι στο συμπέρασμα ότι η μόνη ελπίδα και λύση για όλα μας τα προβλήματα ξεκινά από το ίδιο μας τον εαυτό.

Περισσότερα

Διδακτική επίσκεψη στο Δικαστικό Μέγαρο Σερρών πραγματοποίησαν μαθητές και μαθήτριες της τρίτης τάξης του Γυμνασίου και της πρώτης τάξης του Λυκείου του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Σερρών. Σκοπός της διδακτικής επίσκεψης ήταν να κατανοήσουν τη σημασία της απονομής δικαιοσύνης, καθώς και τον τρόπο λειτουργίας της, ως μέσου που δεν έχει μόνο τιμωρητικό χαρακτήρα, αλλά αποσκοπεί και στο σωφρονισμό, καθώς και στην αποτροπή των αξιόποινων πράξεων.

Περισσότερα

Την Παρασκευή 26/1/2018 η Τρίτη Γυμνασίου του σχολείου μας, με συνοδό καθηγητή τον χημικό κ. Γιάννη Κιάκο, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ζυθοποιίας Sirrisπου παράγει τη μπύρα Voreia. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στη μικροζυθοποιία από τον ιδιοκτήτη της κ. Μαρμαρέλλη Γιάννη ο οποίος με περίσσευμα αγάπης, πνεύματος φιλοξενίας και επαγγελματικής ευσυνυδεισίας ξενάγησε τα παιδιά στους χώρους της βιομηχανίας λέγοντας και εξηγώντας επιμέρους μεθόδους και μυστικά παραγωγής του ιδιαίτερου αυτού ποτού. Δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά να διατυπώσουν τις απορίες τους σχετικά με τη διαδικασία παραγωγής. Ήταν πράγματι μία επίσκεψη που διεύρυνε τον γνωστικό ορίζοντα των μαθητών μας.

Περισσότερα

Την Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2018, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και φίλοι του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Σερρών είχαν τη χαρά και την τιμή να παρακολουθήσουν την ομιλία  του διακεκριμένου νευροχειρουργού Αλέξανδρου Ανδρέου, διευθυντή της Νευροχειρουργικής και Παρεμβατικής Νευροακτινολογίας στο νοσοκομείο «Υγεία». Το θέμα της διάλεξης είχε τον τίτλο « Από τη γεωμετρία στην Ιατρική». Ο ομιλητής, με αμεσότητα και μοναδική μεταδοτικότητα, κατάφερε με τρόπο απλό και καταληπτό να εξηγήσει στους μαθητές τη σχέση- συνάφεια των δύο επιστημονικών αντικειμένων, για να συνεχίσει  με πιο ειδικές αναφορές στη λειτουργία του εγκεφάλου και τις προόδους της επεμβατικής ιατρικής στον τομέα αυτό. Με στοιχεία αυτοαναφορικότητας, ο κύριος Ανδρέου εξήψε το ενδιαφέρον των μαθητών, που ενθαρρύνθηκαν να διατυπώσουν τις απορίες του και να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για το ιατρικό αυτό θέμα. Η επίσκεψη του ιατρού κ. Ανδρέου εντάσσεται στο πλαίσιο επισκέψεων  ακαδημαϊκών και επιστημόνων που μπορούν να ενημερώσουν και να εμπνεύσουν, ως υγιή πρότυπα, τους μαθητές μας!  

Περισσότερα

Τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε στο μαθητή μας Θεοφανίδη Αθανάσιο από την τοπική λέσχη  Lions, για τη ζωγραφιά του που ξεχώρισε στο Διαγωνισμό για την «Αφίσα της Ειρήνης». Παρόντος του Κυβερνήτη Θέματος Ελλάδος- Κύπρου, το συμβούλιο της προαναφερθείσης λέσχης   σε συνεστίαση που έγινε στις 17 του τρέχοντος μήνα, σε γνωστό κέντρο της πόλης, τον βράβευσε. Συγχαρητήρια Αθανάσιε!

Περισσότερα

Υποκατηγορίες