Σχολικό έτος 2018-2019

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών εκδρομών του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Σερρών πραγματοποιήθηκε και φέτος από τις 4-4-2019 έως 7-4-2019 η τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της β’ και γ’ τάξης Γυμνασίου με προορισμό το νησί των Φαιάκων, την Κέρκυρα. Οι μαθητές μας, με βάση το πρόγραμμα της εκδρομής, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν χώρους με ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον όπως το Αχίλλειον, το παλαιό φρούριο της Κέρκυρας, τον ναό του αγίου Σπυρίδωνα, την Παναγία Βλαχερνών, το μουσείο ασιατικής τέχνης και το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων «CasaParlante». Αποχαιρετήσαμε ικανοποιημένοι τις ομορφιές του νησιού έχοντας ως ενδιάμεσο προορισμό τον αρχαιολογικό χώρο του μαντείου της Δωδώνης και το κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων.

Περισσότερα

Το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών πραγματοποίησετην τετραήμερηεκπαιδευτικήεκδρομήτης Α’ Λυκείουστην Πάτρα,από04/4/2019 μέχρι 7/4/2019.

Οιμαθητές μας, με βάση το πρόγραμμα της εκδρομής, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν χώρους με ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, μνημεία της εθνικής πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Πρώτος σταθμός της περιήγησής μας ήταν η ιστορική μονή της Αγίας Λαύρας, όπου το 1821 αποτέλεσε το κέντρο της εθνεγερσίας κατά των Τούρκων, με την ύψωση του Λαβάρου και την ορκωμοσία των αγωνιστών από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό. Ύψιστη συγκίνηση και δέος στη θέα του Λαβάρου, του πρώτου εθνικού συμβόλου.

Συνεχίσαμε στα Καλάβρυτα, που πρωτοστάτησαν στα ιστορικά γεγονότα της κατοχής από τα ναζιστικά στρατεύματα της Γερμανίας. Οι κατακτητές έκαψαν την πόλη και σκότωσαν όλο τον ανδρικό πληθυσμό. Οι μαθητές βίωσαν έντονα συναισθήματα στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος της πόλης, καθώς και στο λόφο του Καπή, όπου έγινε η εκτέλεση των κατοίκων.

Περισσότερα

Στο διάστημα 4-7 Απριλίου 2019 οι μαθητές του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ πραγματοποίησαν τις ετήσιες πολυήμερες εκδρομές τους. Η Β΄ Λυκείου φέτος επισκέφθηκε όπως και τις προηγούμενες χρονιές την Κρήτη. Μαθητές, συνοδοί  εκπαιδευτικοί αποκομίσαμε εξαιρετικά σημαντικές εμπειρίες, που δικαιολόγησαν απόλυτα το μορφωτικό, πολιτιστικό και ψυχαγωγικό  χαρακτήρα της εκδρομής. Δηλαδή  εξυπηρετήθηκαν με τον καλύτερο τρόπο οι προσδοκίες των μαθητών να γνωρίσουν την ιδιαίτερη φυσιογνωμία   των Κρητών, τις παραδόσεις , τη μουσική και την ξεχωριστή κρητική κουζίνα. Περπάτησαν  στα σοκάκια της παλιάς πόλης των Χανίων και του Ρεθύμνου , μαγεύτηκαν από τη φυσική ομορφιά της Σπιναλόγκας και απόλαυσαν το μαγευτική φυσική ομορφιά  της λιμνοθάλασσας του Αγίου Νικολάου. Ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσσού ξαναζωντάνεψε όλο το μεγαλείο του μινωικού πολιτισμού  ευρήματα του οποίου, όπως αγγεία και ειδώλια, είχαν την ευκαιρία οι μαθητές μας να δουν από κοντά  στο σύγχρονο  αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου. Τα απογεύματα είχαν τη ευκαιρία να ζήσουν τον κοσμοπολίτικο αέρα του Ηρακλείου και τα βράδια να ακούσουν γνήσιες κρητικές φωνές  οι οποίες εξέφραζαν όλο το πάθος της κρητικής ψυχής. Το κέρδος αυτής της εκδρομής σημαντικό για τις ψυχές των μαθητών μας  οι οποίοι επέστρεψαν  ενθουσιασμένοι.

Περισσότερα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πολυήμερη  εκδρομή της Γ΄ Λυκείου του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Σερρών .Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τρεις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες Βελιγράδι, Βουδαπέστη και Βιέννη και να γνωρίσουν την κουλτούρα και τον πολιτισμό τους. Ταυτόχρονα ξέφυγαν λίγο από την πίεση του διαβάσματος ενώ επέστρεψαν χαρούμενοι και γεμάτη δύναμη  για την τελική μάχη των Πανελληνίων. Ευχόμαστε τα χαμόγελα να συντροφεύουν τα παιδιά μας  σε όλη τους τη ζωή.

Περισσότερα

Van Gogh Alive

Την Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου, το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών επισκέφτηκε τη μοναδική έκθεση των έργων του VanGogh, στον εκθεσιακό χώρο της ΔΕΘ. Δεν πρόκειται για μια βουβή αίθουσα τέχνης, όπου ο επισκέπτης βλέπει από μακριά τα έργα. Η συγκεκριμένη έκθεση εξασφαλίζει την ανεπανάληπτη εμπειρία να αλληλεπιδράσει ο επισκέπτης με την τέχνη κατά τρόπο μοναδικό. Μια συμφωνία φωτός, χρώματος και ήχου τον μεταφέρει στον υπέροχο κόσμο του Van Gogh, με τρόπο διασκεδαστικό και μορφωτικό, διεγείροντας τις αισθήσεις και ανοίγοντας το πνεύμα του.

Στη συγκεκριμένη έκθεση αξιοποιείται η τεχνολογία SENSORY4TM, ένα μοναδικό σύστημα που συνδυάζει πολυκαναλικά γραφικά κίνησης, ήχο περιβάλλοντος χώρου ποιότητας κινηματογράφου και έως σαράντα προβολείς υψηλής ευκρίνειας για την παροχή του πιο εκρηκτικού περιβάλλοντος πολλαπλών οθονών στον κόσμο. Οι απίστευτα λεπτομερείς εικόνες ρέουν μέσα από όλους μαζικά τους προβολείς και συγχέονται με τον ψηφιακό ήχο περιβάλλοντος, γεμίζοντας το χώρο με μια ολοκληρωτική κατάδυση του χρήστη σε εικόνες που κόβουν την ανάσα.

Περισσότερα