Σχολικό έτος 2015-1016

Η Πρωτεύουσα είναι πάντα ένας προορισμός που εγγυάται ποιοτικές περιηγήσεις και μοναδικές εμπειρίες. Το Εθνικό Αστεροσκοπείο, το Αττικό Πάρκο, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Μπενάκη με την Art Installation της Marina Abramovic και φυσικά η Ακρόπολη και το Μουσείο της ήταν οι βασικοί σταθμοί αυτής της εκδρομής.

Ακολουθεί fotogallery

Περισσότερα

Η πόλη της Πάτρας ήταν μόνο το ορμητήριο. Αρχαία Ολυμπία, Άγιος Ανδρέας, Μονή Μεγάλου Σπηλαίου, τα αιματοβαμμένα Καλάβρυτα, το φαράγγι του Βουραϊκού και ο ιερός τόπος των Δελφών ήταν οι στόχοι μιας εκδρομής με βαθύτατα εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Ακολουθεί fotogallery

Περισσότερα

8 – 10 Απριλίου 2016

Στα πλαίσια του θεσμού των πολυήμερων σχολικών εκδρομών η β΄ τάξη του γυμνασίου μας επισκέφτηκε το νησί της Κέρκυρας. Το πρωί της Παρασκευής 8 Απριλίου αναχώρησε από τις Σέρρες με τουριστικό λεωφορείο του ΚΤΕΛ Σερρών. Η άφιξη της στο νησί έγινε το μεσημέρι, δυστυχώς κάτω από δυνατή βροχή. Η πρώτη μέρα της εκδρομής εκ’ των πραγμάτων λόγω καιρού δεν είχε κάποια ξενάγηση. Τη δεύτερη μέρα Σάββατο 9 Απριλίου (συννεφιασμένη αλλά όχι βροχερή) μετά τον ελεύθερο χρόνο δύο ωρών στην αγορά της πόλης έγινε η ξενάγηση στο νησί. Την τρίτη μέρα  (βροχερή και πάλι) Κυριακή 10 Απριλίου κατά την επιστροφή  έγινε επίσκεψη στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων «Βρέλη» και μια δίωρη στάση στα Ιωάννινα. Το βράδυ η αποστολή επέστρεψε στις Σέρρες. Ένα ευχαριστώ στους μαθητές, συνοδούς καθηγητές αλλά και στο ταξιδιωτικό γραφείο για την άψογη συνεργασία και αμοιβαία κατανόηση.

Η Κέρκυρα είναι αξιοθέατο από μόνη της. Το Αχίλλειον, το Μον Ρεπό, το Λίστον, ο Άγιος Σπυρίδωνας συμπλήρωσαν τις παραστάσεις για τους μαθητές μας και τους καθηγητές που τους συνόδευσαν.

Ακολουθεί φωτογκάλερι από στιγμές της εκδρομής.  

Περισσότερα