Γυμνασίου

Αγαπητοί μας φίλοι, η τέχνη και ο πολιτισμός στο Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο, αποτελούν αντικείμενο επιλογής.

Κατά την πορεία της σχολικής διαδικασίας, στόχος του Γυμνασίου μας είναι να μυηθούν τα παιδιά στα πεδία του πολιτισμού και της τέχνης καθώς θεωρεί ότι αυτά είναι τα πιο προνομιούχα για την απόκτηση εμπειριών, βιωμάτων, προβληματισμών που καταπολεμούν τις προκαταλήψεις, τους ρατσισμούς, τα στερεότυπα και από την άλλη είναι αυτά που βοηθούν στην κατανόηση του εαυτού μας, και των συναισθημάτων μας, στην καλλιέργεια της αισθητικής, της ομορφιάς, του πνεύματος και της καρδιάς. Επομένως, σκοπός μας είναι ο ολοκληρωμένα, μορφωμένος και καλλιεργημένος άνθρωπος.

Στο πλαίσιο αυτής της άποψης και ταυτόχρονα με τα πρόγραμμα μαθημάτων, θα λαμβάνετε συχνά ενημέρωση για τις δράσεις πολιτισμού και τέχνης των μαθητών μας.

Το σχολείο έχει προσκαλέσει την ΤΡΙΤΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ τον κορυφαίο  αφηγητή Δρ. Στέλιο Πελασγό και  παρουσίασε στους μαθητές μας την νέα του αφήγηση με τίτλο ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ.

Ακολουθούν πληροφορίες για την δράση και το βιογραφικό του αφηγητή.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΣΚΟΤΑΔΙ και ΦΩΣ στο ΔΑΣΟΣ των  ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ

Με τον Δρ. Στέλιο Πελασγό

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ 1 ΩΡΑ ΚΑΙ 30 ΛΕΠΤΑ, ΤΡΙΤΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Μετά από 24 χρόνια εργασίας στο δάσος των παραμυθιών, ο Δρ. Στέλιος Πελασγός, παρουσιάζει φέτος για πρώτη φορά, μια παράσταση αφήγησης στηριγμένη στην πολλαπλή νοημοσύνη, με κέντρο του τα συναισθήματα στα λαϊκά παραμύθια, για να προστατευτούμε από την συναισθηματική ανευθυνότητα.

Περισσότερα