UNESCO

3ο Μαθητικό Συμπόσιο του Δικτύου Λυκείων Κεντρικής Μακεδονίας

Πρόγραμμα Συνεργαζόμενων Σχολείων ASPnet UNESCO

3 και 4 Μαρτίου 2017

Θέμα: «Η Άυλη Πολιτισμική Κληρονομιά και η Ανάπτυξη των Τοπικών Κοινωνιών»

Το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών φιλοξενεί και διοργανώνει το 3ο Μαθητικό Συμπόσιο του Δικτύου Λυκείων Κεντρικής Μακεδονίας, του Προγράμματος της Unesco, με θέμα την Άυλη Πολιτισμική Κληρονομιά, ως μοχλό ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών.

Η UNESCO, ως Διεθνής  οργανισμός  των Ηνωμένων Εθνών αγωνίζεται από την ίδρυση της, για την προώθηση του πολιτισμού και του διαπολιτισμικού διαλόγου, τη διάδοση της εκπαίδευσης, την ενίσχυση των επιστημών και την προώθηση της επικοινωνίας, με σεβασμό στις αξίες κάθε πολιτισμού και κουλτούρας. Το Δίκτυο Συνεργαζόμενων Σχολείων της UNESCOείναι ένα παγκόσμιο δίκτυο σε 180 χώρες, που αριθμεί περισσότερα από 8000 εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων, τα οποία δεσμεύονται να προωθήσουν τις προτεραιότητες της UNESCO, υλοποιώντας πιλοτικά προγράμματα που αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις ενός περίπλοκου και συνεχώς αναπτυσσομένου κόσμου.

Η Άυλη Πολιτισμική Κληρονομιά αποτελεί Παγκόσμια Κληρονομιά και εθνικό θησαυρό. Είναι κοινή κληρονομιά της ανθρωπότητας και πνευματική παρακαταθήκη του Ελληνικού πολιτισμού.  Είναι ο σύνδεσμός μας με το παρελθόν και ο οδηγός της πορείας μας στο μέλλον.

Το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών φιλοδοξεί με τη διοργάνωση του Συμποσίου να προάγει τη διαθεματική, διεπιστημονική, ομαδοσυνεργατική μάθηση, τη δημιουργικότητα και την καινοτομία, βοηθώντας τους μαθητές να πραγματευτούν θέματα που απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες και αποτελούν τις προτεραιότητες της  UNESCO.

Περισσότερα

Με μεγάλη χαρά και τιμή το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών συμμετείχε στο 5ο Μαθητικό Συμπόσιο του Δικτύου Λυκείων Κεντρικής Μακεδονίας ASPnetUnesco, που έλαβε χώρα το διήμερο 1-2 Μαρτίου 2019, στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης.

Στο Συμπόσιο συμμετείχαν δεκατέσσερα Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας και της Κύπρου σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την Unesco.

Τα συγκεκριμένα σχολεία που πήραν μέρος τόσο στο καλλιτεχνικό μέρος του συμποσίου, όσο και στη διαδικασία διαβούλευσης είναι: Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, 2ο Λύκειο Κύκκου Πάφου, Λύκειο Αγίου Αντωνίου Λεμεσού, ΓΕΛ Ευκαρπίας, ΓΕΛ Ελληνογαλλική Σχολή, Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη, 1ο ΓΕΛ Σερρών, 2ο ΓΕΛ Σερρών, Πειραματικό ΓΕΛ Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ΓΕΛ Πεντάπολης Σερρών, 1ο ΓΕΛ Μίκρας, 4ο ΓΕΛ Σερρών, Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών, Μουσικό Σχολείο Σερρών.

Περισσότερα

Football people

 

Το ποδόσφαιρο είναι το μεγαλύτερο άθλημα στον κόσμο και ανήκει σε όλους μας. Είναι δικαίωμα κάθε ατόμου να παίζει, να παρακολουθεί και να συζητά ελεύθερα, χωρίς φόβο.

Τον Φεβρουάριο του 1999, με πρωτοβουλία των οπαδών των ομάδων από διάφορες περιοχές της Ευρώπης, πραγματοποιήθηκε  μια συνάντηση, η οποία περιελάμβανε ποδοσφαιρικές ενώσεις, φορείς παικτών και συνδικάτα. Η συγκέντρωση έλαβε χώρα στη Βιέννη με σκοπό την ανάπτυξη μιας κοινής στρατηγικής και πολιτικής. Από αυτό προέκυψε το δίκτυο FARE, μια ομάδα οργανισμών από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Περισσότερα

Το σχολείο μας συμμετείχε στην Αντιρατσιστική Εβδομάδα Ποδοσφαίρου από τις 17-31 Οκτωβρίου 2012. Την εκδήλωση για το Νομό Σερρών διοργάνωσε ο Όμιλος Σερρών για UNESCO. Οι μαθητές που σχημάτισαν την ομάδα, δηλαδή τη λίστα FOOTBALL PEΟPLE ήταν:

ΑΣΠΙΩΤΗΣ ΕΥ.

ΓΚΟΛΕΜΗΣ Γ.

ΚΟΥΡΤΗΣ Γ.

ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Θ.

ΒΕΡΡΟΣ ΣΤ.

ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΙΔΗΣ ΑΝ.

ΟΥΖΟΥΝΗΣ ΜΙΧ.

ΚΑΖΑΣ ΑΘ.

ΤΖΕΜΕΤΖΗΣ Δ.

ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΑΠ

Ευχαριστούμε την κ. Καίτη Εμμανουηλίδου για την ενημέρωση και τη βοήθεια που μας παρέχει στην υλοποίηση τέτοιων πρωτοβουλιών.

Μπορείτε να δείτε παρακάτω φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση και μια περιγραφή της όλης δράσης.

Περισσότερα

Άστα να τρέξουν ξανά

Το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών συμμετείχε στον 28ο Δρόμο των Σερρών 2012 με μία επιπλέον δράση,

την ανακύκλωση των παπουτσιών με τίτλο:

*Άστα να τρέξουν ξανά*

Η παραπάνω περιβαλλοντική δράση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή  25 Νοεμβρίου 2012 στην πόλη μας και εντάσσεται  στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα του Club Green Sport  του σχολείου μας στο πλαίσιο του Δεκαετούς προγράμματος 2005-2014 της  βιώσιμης ανάπτυξης της UNESCO.

Περισσότερα