Πολιτιστικά Νέα

Την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2017 στα πλαίσια του εορτασμού της «Παγκόσμιας Ημέρας  Ατόμων με Αναπηρία » το Σχολείο μας  συμμετείχε στις   αθλητικές   δραστηριότητες  που διοργανώθηκαν στις εγκαταστάσεις του   Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου Σερρών.

Η διευθύντρια του Ενιαίου Ειδ. Σχολείου  κα Σιομπότη, η Γυμνάστρια  κα Παναγιώτου καθώς και όλοι οι καθηγητές του σχολείου μάς υποδέχθηκαν με χαρά και αφού μας ενημέρωσαν σχετικά με την λειτουργία  και τις δραστηριότητες του σχολείου τους, μας ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις τους.

Σύσσωμη η Α΄ τάξη του Γυμνασίου του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου   συμμετείχε σε αγώνες Ποδοσφαίρου και Μπάσκετ.

Περισσότερα

Η Α΄ τάξη του Γυμνασίου του Αριστοτελείου Εκπαιδευτήριου Σερρών επισκέφτηκε την Τρίτη, 14  Νοεμβρίου, το «Ζιντζιρλή Τζαμί» της πόλης μας.

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την έκθεση με θέμα:

«Ανασκαφή στα σεντούκια της γιαγιάς…….» (Ελληνική παραδοσιακή φορεσιά τέλη 19ου -αρχές 20ου αιώνα) που διοργανώνεται από το Λύκειο των Ελληνίδων Σερρών, με την ευκαιρία των 60 χρόνων του Συλλόγου και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών.

Στην έκθεση οι μαθητές μας είδαν αυθεντικές, παλαιές παραδοσιακές φορεσιές,

-γυναικείες ,ανδρικές, παιδικές- από διάφορες περιοχές της χώρας και θαύμασαν αυτόν τον ανεκτίμητο  θησαυρό που αποτελεί τη μεγάλη πολιτιστική μας κληρονομιά, την οποία δεν πρέπει να ξεχάσουμε.

Ευχαριστούμε πολύ το Λύκειο Ελληνίδων Σερρών και ιδιαίτερα την Πρόεδρο, κ. Ελευθεριάδου Στέλλα και Αντιπρόεδρο, κ .Φινδάνη Ντίνα, για την ξενάγηση που μας έκαναν στο χώρο και για τις καλύτερες εντυπώσεις που μας άφησαν.

Περισσότερα

Κάθε χρόνο στα μέσα Οκτώβρη στον χώρο του Αριστοτελείου Εκπαιδευτήριου λαμβάνει χώρα η δράση «Ζωγραφίζοντας για την Ειρήνη». Στόχος του διαγωνισμού είναι να βοηθήσει τα παιδιά να εκφράσουν δημιουργικά τα συναισθήματά τους για την ειρήνη, να σκεφτούν και να συνειδητοποιήσουν-με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών και των γονέων-τα οφέλη της αλλά και τον αγώνα που χρειάζεται για τη διατήρησή της.

Η δράση ολοκληρώθηκε  σε δύο φάσεις. Η πρώτη στις 12 Οκτωβρίου 2017 στην οποία έγινε η ενημέρωση των μαθητών και η δεύτερη στις 19 Οκτωβρίου 2017 όπου οι μαθητές πραγματοποίησαν τις δημιουργίες τους με θέμα «Το μέλλον της Ειρήνης».

Περισσότερα

Την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 στην Αίθουσα Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας «Αλέξανδρος» πραγματοποιήθηκε η γιορτή επιβράβευσης των μαθητών που διακρίθηκαν στον παγκόσμιο διαγωνισμό ζωγραφικής «ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ» με θέμα «Μια γιορτή της ειρήνης».

Ο διαγωνισμός έλαβε χώρα στις 24 Οκτωβρίου 2016 στο Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών.

Στόχος του διαγωνισμού είναι να βοηθήσει τα παιδιά να εκφράσουν δημιουργικά τα συναισθήματά τους για την ειρήνη, να σκεφτούν και να συνειδητοποιήσουν – με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών και των γονέων – τα οφέλη της αλλά και τον αγώνα που χρειάζεται για τη διατήρησή της.

Περισσότερα

Μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή ζήσαμε όσοι παρευρεθήκαμε χθες το απόγευμα στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών...

Εκεί, σε μια σεμνή συγκέντρωση, παρουσιάστηκε το βιβλίο της κυρίας Μαίρης Εμμανουηλίδου «Χάρης, Λευκωσία 15.3.2013», αφιερωμένο στην απώλεια του γιου της Χάρη Καλαϊτζίδη πριν 3 χρόνια στην Κύπρο. Το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο είχε έντονη παρουσία στη βιβλιοπαρουσίαση, καθώς ο εκλιπών και ο αδελφός του υπήρξαν μαθητές μας επί σειρά ετών.

Περισσότερα

Το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών συγχαίρει τους μαθητές του για την άμεση και μαζική ανταπόκρισή τους στην ανάγκη του 17χρονου Παύλου Σωτηριάδη από τη Νιγρίτα. Σημαντικό ποσό συγκεντρώθηκε και διετέθη για τον αγώνα που δίνει ο συντοπίτης μας...

Η περιπέτεια του 17χρονου είναι γνωστή στον τόπο μας και δεν άφησε ασυγκίνητους τους μαθητές μας. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνουμε στους τελειόφοιτούς μας, οι οποίοι διέθεσαν σημαντικό χρηματικό ποσό για την ενίσχυση του νεαρού.

Υποκατηγορίες